25 Ιουλ 2007

Μονιμοποίηση Εκχιονιστών Τώρα!

Πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών αποτελεί η μονιμοποίηση τους μέσω της δημιουργίας ειδικού σώματος, με παρέμβαση σε ζητήματα καταστολής, αναδάσωσης και πρόληψης πυρκαγιών. Κάτι τέτοιο θα σημάνει την πρόσληψη τους με δωδεκάμηνη απασχόληση και όχι πεντάμηνη και ταμείο ανεργίας, όπως ισχύει σήμερα. Το αίτημα αυτό, εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών, έσπευσαν να πλειοδοτήσουν με στιβαρά επιχειρήματα ο αξιότιμος κύριος Αλαβάνος και οι ΣΥΝ αυτώ.

Αυτό όμως που καιρό τώρα κυκλοφορεί σε κύκλους της αριστεράς, της προόδου και των περιβαλλοντικών κινημάτων (sic) και που αποκλειστικά έρχεται να αποκαλύψει με τη μουσούδα του ο σκύλος, είναι η πληροφορία πως ανάλογο αίτημα προωθείται και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χειριστών Εκχιονιστικών Μηχανημάτων, αλλά στην Κουμουνδούρου τηρούν στάση αναμονής μέχρι να πέσουν οι πρώτες νυφάδες και οι δηλώσεις τους στα κανάλια να προβάλλονται εναλλάξ με πλάνα από μποτιλιαρισμένες νταλίκες στην εθνική.

Για να σοβαρευτούμε τώρα, η επικαιρότητα προσφέρεται για παρόμοια μαξιμαλιστικά αιτήματα, καθώς ο καθένας μας έχει σοκαριστεί από την έκταση των καταστροφών. Αντ’ αυτών όμως πιο οφέλιμο θα ήταν να πέσουν στο τραπέζι συγκεκριμένες παραγωγικές προτάσεις, ικανές να παράξουν και αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Δόξα το Θεό, για τα δέντρα και τις πυρκαγιές έχουμε το Πυροσβεστικό Σώμα. έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουμε τη Δασοφυλακή, έχουμε τους συνοριοφύλακες, ακόμα και Αγροφυλακή αποκτήσαμε εσχάτως! Και όλοι, μα όλοι οι παραπάνω οφείλουν να βρίσκονται σε υπηρεσιακή ετοιμότητα 12 μήνες το χρόνο, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο με αρμοδιότητες που περιλαμβάνουν την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών! Καλύτερα λοιπόν να αποφεύγονται παρόμοια πυροτεχνήματα και η όποια κριτική να επικεντρώνεται στον συντονισμό και μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του υπάρχοντος έμψυχου και υλικού δυναμικού.


Addendum: Το Υπουργείο Δημόσιας τάξης άνοιξε ήδη παραθυράκι για τη μετατροπή των συμβάσεων απασχόλησης σε οκτάμηνες. Το μπαλάκι με αυτόν τον τρόπο το πέταξαν στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο καλείται να διαπιστώσει αν κάτι τέτοιο θα είναι και δημοσιονομικά εφικτό. Ας ελπίσουμε μόνο πως δεν θα υπάρξει προεκλογικός δάκτυλος και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: