4 Ιουν 2010

Empowering Civil Society - Είμαστε παντού!



Tο Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Φόρουμ αποτελεί πανευρωπαϊκό μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα τις Βρυξέλλες ο οποίος περιλαμβάνει ως μέλη του όλα τα φιλελεύθερα think tanks της Ευρώπης. Ένα από τα πλέον πρόσφατα μέλη του και το Κέντρο Φιλελεύθερο Μελετών της Ελλάδας, το οποίο επιχειρεί αυτές τις ημέρες το πρώτο του άνοιγμα στην Ευρωπαϊκή σκηνή σκέψης.

Με τίτλο "Αναβαθμίζοντας την Κοινωνία των Πολιτών, των θεσμών της και των κινημάτων της", το ΚΕΦΙΜ και το European Liberal Forum συνδιοργανώνουν ημερίδα, στις 5 Ιουνίου 2010 στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Αμαλίας 10, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα), με την χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την ημερίδα υποστηρίζουν και τα Βελγικά think tanks «Prometheus Liberaal Kenniscentrum» και «Κέντρο Jean Gol».

Βασικοί ομιλητές δύο σημαίνουσες προσωπικότητες, ο κ. Robert Nef από το Φιλελεύθερο Ινστιτούτο Ελβετίας και ο κ. Michael Theurer, Γερμανός Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων (FDP), με μακρά εμπειρία πεδίου σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι δύο αυτοί ομιλητές αναμένεται να δώσουν στο ελληνικό ακροατήριο Ευρωπαϊκά παραδείγματα αποκεντρωμένης διοίκησης όπως επίσης και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης που είχαν θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Δεδομένης της σημερινής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, ζητήματα όπως η αυξανόμενη φτώχεια και η ανεργία δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται σαν ζητήματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της κεντρικής διοίκησης. Θα ήταν λοιπόν ενδιαφέρον να διερευνηθούν, στη διάρκεια αυτής της ημερίδας, δυνατότητες λήψης πρωτοβουλιών από την τοπική και περιφερειακή διοίκηση και τις κινήσεις πολιτών σχετικών με ζητήματα όπως η προσέλκυση επενδύσεων, η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όλα ως τμήματα μιας προσπάθειας η οποία στην Ελλάδα παραμένει σε εμβρυακό στάδιο.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμμετέχει την ίδια ημέρα στο Athens Pride 2010, σε έναν αγώνα διεκδίκησης του αυτονόητου δικαιώματος απόλυτης και αδιαπραγμάτευτης ισότητας όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου και ερωτικών προτιμήσεων. Υπάρχουν λοιπόν περισσότεροι από ένας καλοί λόγοι για να κατεβείτε μια βόλτα κέντρο αυτό το Σάββατο. Είμαστε κυριολεκτικά παντού!







2 σχόλια:

Averell Dalton είπε...

Ανεξαρτήτως φύλου και ερωτικών προτιμήσεων...

Είναι τουλάχιστον ωραίο το δέντρο, σύντροφε;

υγ. "Πρωτοβουλίες"; Όχι "δράσεις"; Προφανώς ο ιός τού γλωσσικού βαρβαρισμού δεν έχει περάσει ακόμη το Κρητικό πέλαγος.

υγ2. Αναμένοντας (με ενδιαφέρον) ενημέρωση από το πρακτικό τής ημερίδος...

Manoliscus είπε...

Εμένα ρωτάς αν είναι ωραίο;
Κούνα το και πού ξέρεις, μπορεί να σ' αρέσει.

Η ημερίδα έχει βιντεοσκοπηθεί και τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί το σχετικό υλικό, προς διαφωτισμό και κατήχηση των συντρόφων όλων των εθνών :)