11 Ιουν 2010

Τα ξύλινα τείχη της αριστεράς


Η δαιμονοποίηση των διεθνών εμπορικών συναλλαγών και το σκιάχτρο της παγκοσμιοποίησης αποτελούν ίσως το πλέον προνομιακό πεδίο δράσης της εγχώριας αριστεράς. Το άνοιγμα των συνόρων πλήττει λένε την εγχώρια παραγωγή και παράγει μόνο φτώχεια και δυστυχία για τον τόπο.

Κατ' αυτούς δεν είμαστε εμείς που αδυνατούμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και κινούμενοι με εξωστρέφεια να διεκδικήσουμε πρωταγωνιστική θέση στην παγκόσμια σκακιέρα. Είναι οι δόλιοι Κινέζοι, Ρώσσοι, Αμερικάνοι Γερμανοί και Ισραηλίτες που γεμίζουν την αγορά μας με δικά τους, φθηνότερα και ενίοτε καλύτερα από πλευράς ποιότητας προϊόντα.

Διεθνικά ανακόλουθο; Ειρωνικό; Ο Dr. Tom G Palmer από το Atlas Network επιστρέφει στα βασικά και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το εμπόριο αποτελούσε ανέκαθεν και εξακολουθεί να αποτελεί συνεργατικό παίγνιο. Συνεργατικό για τους παίκτες που γνωρίζουν τους κανόνες και εκλαμβάνουν τα Ξύλινα Τείχη των Αθηνών ως εμπορικό στόλο και όχι ως οχυρωματικά έργα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ κούταβε,

θα ήθελα να αφιερώσω το παρόν σε ένα κουμουνιστή συνάδελφο ο οποίος αυτές τις δύσκολες μέρες για την Ελλάδα μου είπε: 'Δεν θα με κάνουν εμένα Κινέζο, να πέρνω 3 και 60! Έξω από Euro και ΕΕ τώρα!'
Ωραίος κουμουνισμός είναι αυτός! Να μείνουν φτωχοί οι Κινέζοι και οι Αφρικάνοι και να παραμείνουμε εμείς πλούσιοι!
Οι αριστεροί, ξέρεις, είναι ευαίσθητοι. Ενώ αυτοί οι φιλελεύθεροι ρε παιδί μου! ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ!!!

Φιλικά,
Μάνος

Manoliscus είπε...

Αγαπητέ Μάνο, σε παρακαλώ επισήμανε στον συνάδελφο σου το ενδεχόμενο να αμείβεται απευθείας σε γουάν, στην περίπτωση που ευοδωθούν οι ευσεβείς του πόθοι. Κάθε λιμάνι που παραμένει κλειστό για το εμπόριο μας κάνει φτωχότερους όλους, τόσο τους Έλληνες όσο και τους Κινέζους.