7 Ιουν 2009

Μαθήματα Διεθνών Σχέσεων

– Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να σεβόμαστε τις αρχές της κάθε χώρας. Ανεξαρτήτως, αν αυτή η χώρα είναι φιλική, λιγότερο φιλική ή περισσότερο φιλική, αυτή η χώρα έχει αποφασίσει μια ονομασία. Δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε την ονομασία αυτής της χώρας. Τα άλλα –νομίζω το αντιλαμβάνεται ο καθένας– δεν είναι δημοκρατικά, είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας. Όπως και εάν επιθυμεί αυτή η χώρα να αποκαλείται, οφείλουμε να το σεβαστούμε.


Γεώργιος Καρατζαφέρης (IND/DEM)
παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (via tkromm)



Παραδρομή ή απλά ασυνέπεια;

8 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Παρόλο που δεν είμαι νεοφιλελεύθερος συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και προσθέτω πως παρά είναι τραγικό το γεγονός ότι οι "Μακεδονομάχοι" εξ' αιτίας των οποίων χάθηκε οριστικά υπόθεση συνεχίζουν και μας κυβερνάνε είτε σαν υπουργοί (σαμαράς), είτε σαν νομάρχες (ψωμιάδης) είτε σαν ένθρωποι της Εκκλησίας (άνθιμος)...

Manoliscus είπε...

Καταλαβαίνω πιστεύω καλά τον λόγο που βάζεις τη λέξη σε εισαγωγικά. Σε εισαγωγικά θα μπορούσες βέβαια να βάλεις και το "νεοφιλελεύθερος". Αν ανοίξεις το λεξικό το έχει δίπλα από το λήμμα "σκιάχτρο". Ρίξε αν θες μια ματιά σε όσα γράφει ο μέγας άρχοντας του σκότους.

vasilis tsiknakos (philosofos) είπε...

Όταν αναφερόμαστε σε άλλους, με τους οποίους δεν έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα, τότε είμαστε ανεκτικοί και δημοκράτες.

Manoliscus είπε...

@vasilis tsiknakos (philosofos)

Εκεί που η ανοχή στο διαφορετικό τρέπεται σε ανοχή στο απόμακρο. Με μια δόση ελπίδας πως τα πεπραγμένα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα φτάνουν στους ιθαγενείς φιλτραρισμένα μέσα πό το δικό μας κανάλι.

Elias είπε...

Σε τέτοιο υψηλό επίπεδο πολιτικής, τίποτα δε λέγεται τυχαία. Και τίποτα δεν είναι θέμα αρχών, αλλά σκοπιμοτήτων, υπολογισμών, συμμαχιών κ.λπ.

Μου κάνει λοιπόν βαθιά εντύπωση αυτή η στήριξη του Καρατζαφέρη στο καθεστώς του Ιράν - τη στιγμή μάλιστα που διακινδυνεύει το βασικό του πολιτικό προϊόν ("δε διαπραγματευόμαστε το όνομα, ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγο αυτής κ.λπ."). Δυσερμήνευτη.

Manoliscus είπε...

@Elias

Με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση. Μένει να δούμε αν θα δοθεί συνέχεια στην στήριξη του καθεστώτος του Ιράν. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι δηλώσεις όπως αυτή να καταγράφονται και να μένουν προς κρίση.

Cacofonix είπε...

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται θέμα οι αλλοκοτιές του κ Καρατζαφέρη...
Αυτός προκειμένου να κερδίσει ψήφους πθα πει τα πάντα...

Manoliscus είπε...

@Cacofonix
Χωρίς βέβαια και να αποκλείεται να μιλάμε για κάτι παραπάνω από αλλοκοτιές.