20 Φεβ 2009

Against Hippies


Συνάντησα αυτή την στάμπα σε έναν μαντρότοιχο της παλιάς πόλης της Ρόδου και μου φάνηκε ενδιαφέρον όσο και αστείο το να ασχολείται κανείς σήμερα με ένα κίνημα, το οποίο δεν χρειάστηκε κανενός τη βοήθεια για να αυτοαναιρεθεί. Ο πρώτος που σκέφτηκα ήταν ο Ερρίκος Θίοντορ Κάρτμαν, ο οποίος και τους αποστρέφεται μετά βδελυγμίας. Στο επεισόδιο "Die Hippie, Die" ήταν ο μόνος από ολόκληρη την πόλη που πίστευε πως μία συναυλία τους εκεί θα σήμαινε το τέλος του Southpark. Προσπαθούσε να τους εξολοθρεύσει ψεκάζοντας τους με έναν πυροσβεστήρα και κλειδώνοντας τους στο υπόγειο του σπιτιού του. Αναπτύσσοντας μάλιστα την κοσμοθεωρία του έλεγε:


"Hippies. They're everywhere. They wanna save the earth, but all they do is smoke pot and smell bad" .


5 σχόλια:

Elias είπε...

Και αυτοί επίσης (οι πιο ταλαντούχοι κωμικοί που υπήρξαν ποτέ)

Manoliscus είπε...

@Elias
Άλλοι μονομανείς από κει...
Σε δεύτερη πάντως ανάγνωση το κίνημα των hippies δεν έχει πεθάνει. Αντιθέτως έχει κληροδοτήσει στοιχεία στους σημερινούς liberals των ΗΠΑ. Αυτή η κουλτούρα υποθέτω πως γίνεται περισσότερο αισθητή σε περιοχές όπως το San Francisco. "A city where people love the smell of their own farts", όπως λένε και στο Southpark.

Elias είπε...

Τι, μη μου πεις ότι ήξερες τους Allstars; Είσαι ο πρώτος που συναντώ! (στην Ελλάδα)

(Τι στοιχεία κληροδότησε το κίνημα των hippies στους σημερινούς liberals;)

Manoliscus είπε...

@Elias
Μα στο διαδίκτυο με συνάντησες, όχι στην Ελλάδα ;-)

Όσο για τη legacy του κινήματος παίρνω ως παράδειγμα την αντιμιλιταριστική δράση και την ελευθεριακή κοσμοαντίληψη ορισμένων US liberals. Εννοείται βέβαια πως κάθε γενίκευση θα ήταν ατυχής.

Manoliscus είπε...

Ρίξε αν θέλεις μια ματιά εδώ για να πάρεις μια ιδέα.