23 Απρ 2008

Ιουδορωμαϊκή Πλεκτάνη

Το Canis Libertatis αποκαλύπτει την ιουδορωμαϊκή πλεκτάνη που καταστρώθηκε εις βάρος του Θεανθρώπου Ιησού. Η επίθεση ενορχηστρώθηκε από τον υποχονδριακό πόντιο Πιλάτο, ο οποίος σε αγαστή συμπαιγνία με τον προδότη – εφιάλτη – Ιούδα Ισκαριώτη οδήγησε τον Jesus στον σταυρό του μαρτυρίου. Την στιγμή σύλληψης του υποχθόνιου εκείνου σχεδίου μετέφερε πιστά στις μέρες μας ο έγκριτος ιστορικός και ερευνητής Seth MacFarlane.


Εκείνος όμως τους την έκανε και ανέστη αληθώς!

Καλή ανάσταση λοιπόν ...και για εσάς που δεν πειστήκατε ακόμη,
καλές γιορτές!

3 σχόλια:

Cacofonix είπε...

Τίποτε δεν είναι καινούριο:

Λουκάς ΚΓ 35-37

Και όλος ο λαός στεκόταν βλέποντας. Μάλιστα, τον ενέπαιζαν και οι άρχοντες μαζί τους, λέγοντας: Άλλους έσωσε· ας σώσει τον εαυτό του, αν αυτός είναι ο Χριστός, ο εκλεκτός τού Θεού.

Τον ενέπαιζαν μάλιστα και οι στρατιώτες, πλησιάζοντας και προσφέροντάς του ξίδι,

λέγοντας: Αν εσύ είσαι ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου.


Μάρκος ΙΕ 29-32

Και εκείνοι που διάβαιναν, τον βλασφημούσαν, κουνώντας τα κεφάλια τους, και λέγοντας: Μπα! Αυτός που χαλάει τον ναό, και μέσα σε τρεις ημέρες τον κτίζει,

σώσε τον εαυτό σου, και κατέβα από τον σταυρό.

Παρόμοια, μάλιστα, και οι αρχιερείς, εμπαίζοντας ο ένας προς τον άλλον, μαζί με τους γραμματείς, έλεγαν: Άλλους έσωσε, τον εαυτό του δεν μπορεί να τον σώσει·

ο Χριστός, ο βασιλιάς τού Ισραήλ, ας κατέβει τώρα από τον σταυρό, για να δούμε και να πιστέψουμε.
Και οι δύο, που ήσαν σταυρωμένοι μαζί μ' αυτόν, τον ονείδιζαν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός σταυρώθηκε επειδή ισχυρίσθηκε ότι ήταν ο Υιός του Θεού.

Το παράδοξο είναι ότι 2000 χρόνια μετά οι Εβραίοι αντί να παραδεχτούν ότι είχαν άδικο που τον σταύρωσαν, δηλαδή ακόμα και αν δεν ήταν Θεάνθρωπος ότι δεν του άξιζε η τιμωρία αυτή, προσπαθούν ακόμα να πείσουν τους Χριστιανούς ότι δεν ήταν πραγματικά Υιός του Θεού.

Ακόμα και οι Ταλιμπάν θα είχαν κουραστεί...

Manoliscus είπε...

Τον Ιησού όμως ανώνυμε δεν τον σταύρωσε ο λαός του Ισραήλ, τον σταύρωσαν άνθρωποι οι οποίοι βίωναν τη φθορά. Αν ερχόταν σήμερα εδώ, θα τον βάζαμε να μαζεύει φράουλες.

Η ανάρτηση μου περί πλεκτάνης ιουδαίων και ποντίων είχε κάτι τις το ειρωνικό, βοήθεια μας :P