22 Φεβ 2008

Downloading, the German way

Ειδοποίηση της Oμοσπονδιακής Eγκληματολογικής Υπηρεσίας για επικείμενη κατ' οίκον έρευνα, σχετιζόμενη με παράνομο κατέβασμα μουσικής. Βρέθηκε αναρτημένο στο γραμματοκιβώτιο.







Ευτυχώς όχι στο δικό μου γραμματοκιβώτιο!




Μετάφραση:
Η Oμοσπονδιακή Εγκληματολογική σας Υπηρεσία έρχεται στις 09/08, 13.00 η ώρα, αναφορικά με: Aντιγραφή σκληρών δίσκων. Καταστήστε παρακαλώ δυνατή την πρόσβαση στους χώρους εργασίας σας, και στον υπολογιστή σας, όπως και στα φυσικά του εξαρτήματα.
! Σας παρακαλούμε τη δεδομένη στιγμή να εγκαταλείψετε την οικεία σας. Αφήστε την πόρτα μισάνοιχτη.

Με φιλικούς(;) χαιρετισμούς,
η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική σας Υπηρεσία.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα τέτοιο χαρτί να δώ τη στιγμή που έχω γεμίσει σχεδόν 2,5 εξωτερικούς σκληρούς-μιλάμε για δύο 500άρηδες και πλέον,πάνω από 1ΤΒ-να αφήσω το μεταπτυχιακό μου και να αρχίσω να ψάχνω άσυλο..

Manoliscus είπε...

Καλά, εσύ χαλαρά ανοίγεις ραδιοφωνικό σταθμό :P

Aν έρθει η κούφια η ώρα και στιγμή πάντως, είμαι περίεργος να δω ποια μουσικόφιλη δημοκρατία θα στο παραχωρήσει...

Jim.Hellas είπε...

Προφανώς πρόκειται για πλάκα!:P Τι είναι αυτό στο δεύτερο κουτάκι; (Trojaner Installieren???) Και... αφαιρέστε τα passwords σας και αφήστε την πόρτα ανοιχτή;

No way :D

Πες στον γείτονά σου να μην την πατήσει ο χριστιανός!

Manoliscus είπε...

Προφανώς φίλτατε :D

Είναι ένα καλόγουστο αστείο που κάποιες μέρες τώρα κυκλοφορεί στα γερμανικά μπλόγκια. Αυτό που θίγει βέβαια δεν είναι καθόλου μα καθόλου αστείο: Από την αρχή του χρόνου έχει τεθεί σε ισχύ νόμος, ο οποίος επιτρέπει στην κυβέρνηση την εγκατάσταση trojan στον υπολογιστή του ιδιώτη. Το πρόγραμμα είναι γνωστό και ως Bundestrojaner.

Σε πέντε μέρες αναμένεται με ενδιαφέρον η εκδίκαση της προσφυγής αντισυνταγματικότητας που υπεβλήθη από τους χώρους της αριστεράς και των φιλελευθέρων.

Stelios Frang είπε...

Εγώ πιστεύω ότι αυτά θα καταρριφθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μόλις προσφύγει κάποιος θιγόμενος. Να επιτρέπεται να βάζει κατάσκοπο η κυβέρνηση, τί μουσική κατεβάζεις, ποιες εφημερίδες διαβάζεις και με ποιες γκόμενες ή γκόμενους μιλάς. Πού ξέρεις τί άλλα μπορεί να καταγράφει και να μεταδίδει αυτός ο Trojaner. Αλλά, κι αν φτάσει σ' αυτό σημείο η κατάσταση, κάνεις ένα βαθύ format και φορτώνεις εκ νέου τα Windows. Σιγά μην κωλώσουμε!

Manoliscus είπε...

Χεχε...
προβλέπεται πόλεμος χαρακωμάτων. Παρόλο που η Microsoft διαβεβαιώνει πως δεν είναι δυνατόν να μπει στο λογισμικό μας κάποιο trojan χωρίς να το καταλάβουμε, το ένα σίγουρο είναι πως ο εισβολέας θα προσπαθήσει να είναι όσο το δυνατόν διακριτικότερος. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δε θα μας το θυροκολήσει!

Πάντως και η κυβέρνηση αδυνατεί να επέμβει χωρίς εισαγγελική εντολή. Είναι και η θέση τους λεπτή. Να δούμε πάντως τι θα πει σε πρώτη φάση το ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο. Εν αναμονή.

Cacofonix είπε...

Πες μου ότι δεν δουλεέυεις στην ασφάλεια κι ότι δεν ήθελες, εμμέσως πλην σαφώς, να προειδοποιήσεις το press-gr

Manoliscus είπε...

Χαχαχα!
Καμία σχέση! Αυτούς τους πρέσσες και τους πρέζες ούτε έξω απ' την πόρτα μου δε θέλω να τους δω να περνάνε.