20 Ιαν 2009

Γιατί επέλεξα Νομική

Κυκλοφορεί χρόνια τώρα σε κύκλους φοιτητών και αποφοίτων. Το συνάντησα ξανά σήμερα, όταν καλή φίλη μου το άφησε στο Inbox και το μοιράζομαι μαζί σας προκειμένου να σας εισάγω στον εξαιρετικά πολυσχιδή, πολυεπίπεδο και πέρα για πέρα σχιζοφρενικό ψυχισμό της κάστας των νομικών.

Νομική λοιπόν επέλεξα:

  • Γιατί μ' αρέσει στο κατακαλόκαιρο να διαβάζω για το παναμέζικο πλοίο που μπήκε στο γαλλικό λιμάνι φορτωμένο με ινδονησιακές καρύδες και για τα νομικά προβλήματα που προκύπτουν από την ενέργεια αυτή.
  • Γιατί την βρίσκω να μελετώ βιβλία Δημοσίου Διεθνούς του 1980 που αναφέρονται στον συσχετισμό δυνάμεων στον ΟΗΕ μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ και να τα θεωρώ και χρήσιμα.
  • Γιατί πιστεύω πως οτιδήποτε κάτω από 1000 σελίδες δεν είναι σοβαρό βιβλίο.
  • Γιατί πιστεύω πως η Πολιτική Δικονομία είναι το πιο ενδιαφέρον μάθημα του κόσμου και θα μου χρησιμεύσει στο να επιλύω τα προβλήματα της καθημερινής μου ζωής.
  • Γιατί πιστεύω πως άμα γίνω άλλος ένας από τους 20000 δικηγόρους της Αθήνας θα λύσω το πρόβλημά μου και θα κυκλοφορώ με Lamborghini Diablo στην Βουλιαγμένης.
  • Γιατί πιστεύω πως τα ανέκδοτα για δικηγόρους είναι κρύα. [Ήταν λέει το Παγκόσμιο Συνέδριο Δικηγόρων και ήταν όλοι μαζεμένοι οπότε μπαίνουν τρομοκράτες και τους πιάνουν όλους ομήρους. Αφού κλείστηκαν στο κτίριο, απείλησαν πως αν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν θα απελευθερώνουν έναν δικηγόρο την ώρα].
  • Γιατί κάθε φορά που πάω να αγοράσω τσίχλες σκέφτομαι πως συνάπτω μια αμφοτεροβαρή σύμβαση με τον περιπτερά που μου υποσχέθηκε να μου παραδώσει και να μου μεταβιβάσει τις τσίχλες ενώ εγώ θα του αποδώσω το τίμημα... Μετά αποκτώ την νομή και την κυριότητα επί των τσιχλών. Όχι, δεν έχω φρικάρει με το Ειδικό Ενοχικό...
  • Γιατί την βρίσκω να μπαίνω σ' ένα βρωμερό αμφιθέατρο χωρίς μικρόφωνα παρέα με σκύλους, παιδιά που πουλάνε χαρτομάντιλα (για να σκουπίζουμε τα δάκρυα από τη συγκίνηση ένεκα όσων ακούμε) όπου κάθε τόσο μπαίνουν και κάποιοι υπερασπιστές του Μάο Τσε Τουγκ και των Ζαπατίστας και ζητάνε να κάνουμε αποχή από το μάθημα προς τιμήν του Μάρκος ή δεν ξέρω ποιανού άλλου φοβερού ηγέτη.
  • Γιατί την βρίσκω να βγάζω τους κλέφτες αγίους, τους βιαστές παρθένους και τους ναρκεμπόρους απλά και άκακα πρεζόνια.
  • Τέλος έχω ως πρότυπο τον (μακαρίτη τον) Γιαννόπουλο και τον Κούγια (υποδείγματα ήθους και ύφους). Ελπίζω να μη φάω καμιά μήνυση αξιότιμοι κύριοι. Αλήθεια σάς θαυμάζω!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-Γιατί πάντοτε ήθελα να γνωρίσω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία του δικαίου και να μάθω τι ήταν ο πρωτοδρουγγάριος στο Βυζάντιο.

-Γιατί μου αρέσει να διαβάζω για τα εγκλήματα περί τα υπομνήματα στην καθαρεύουσα.

-Γιατί θέλω στο Δικονομικό Διεθνές Δίκαιο να ενημερωθώ από εγχειρίδιο του Ράμμου του 1963.

-Γιατί έχω βίτσιο να πηγαίνω μισή ώρα νωρίτερα στην αίθουσα για να πιάσω θέση.

-Γιατί τα εγχειρίδια μοιράζονται στην ώρα τους.

-Γιατί η βαθμολόγηση είναι αντικειμενική και αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης των γραπτών.

-Γιατι γουστάρω να δίνω το Γενικό Ποινικό Δίκαιο 5 φορές, ενώ έχω περάσει με την πρώτη όλα τα υπόλοιπα μαθήματα του τομέα, τα οποία απαιτούν καλή γνώση του προαναφερθέντος μαθήματος (προσωπική εμπειρία του γράφοντος).

-Γιατί, τέλος, οι συνάδελφοι και συμφοιτητές μου είναι όλοι τους "ακομπλεξάριστα", "προσγειωμένα" άτομα, δίχως ίχνος έπαρσης, τα οποία δε σε βλέπουν ανταγωνιστικά... εξαιρείται ο κατά νόμο υπεύθυνος του ιστοτόπου, ο οποίος είναι ψώνιο και παλιοχαρακτήρας, αποδεδειγμένα :Ρ

(KingEdward)

Manoliscus είπε...

Τα σέβη μου, πολυχρονεμένε.
Ομοιοπαθής και ομογάλακτος κι εσείς άλλως τε :)