4 Ιαν 2009

Η ώρα του κούταβου

Ο πόλεμος δεν διεξάγεται μόνο με πυρίτιδα. Τα αποτελέσματα του μεγιστοποιούνται όταν με ψυχολογικές επιχειρήσεις στοχεύεται η συνείδηση (hearts and minds) ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων. Κι ένα από τα ισχυρότερα όπλα στον πόλεμο αυτό είναι το κινούμενο σχέδιο.


Σε συνέχεια προηγούμενων αναρτήσεων, η Ώρα του Κούταβου επιστρέφει στην πρωινή ζώνη της Κυριακής για να παρουσιάσει μία εικόνα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Μέσης Ανατολής. Εκεί όπου εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως η Χαμάς ή η Χεζμπολά επιδεικνύουν πλούσιο έργο στην συστηματική προπαγάνδα και στρατολόγηση μαχητών από μία μεγάλη δεξαμενή παιδιών. Εργαλεία τους παιδικά περιοδικά και εκπομπές, όπου με κηρύγματα μίσους προωθείται πλήθος ιδεολογημάτων, όπως η απόδοση συλλογικών ευθυνών στην εβραϊκή οντότητα, η ολοκληρωτική επικράτηση του ισλάμ και ο αφανισμός του κράτους του Ισραήλ.


Όπως ακριβώς με τη χιτλερική νεολαία, τους ερυθροφρουρούς του Μάο, τους πιονιέρους και την Κομσομόλ, ακόμα μία ολοκληρωτική ιδεολογία εκμεταλλεύεται την έλλειψη κριτικής αντίστασης και την αδιαμόρφωτη προσωπικότητα μικρών παιδιών προκειμένου να αποκτήσει πιστούς, πειθαρχημένους πολεμιστές, μαχητές αυτοκτονίας, γρανάζια ενός μηχανισμού μίσους.

Οι πράξεις τους διαδίδονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Palestinian Media Watch (PMW), οι οποίες παρακολουθούν και μεταφράζουν το "θεάρεστο" τούτο έργο. Δυστυχώς η καταστροφή που προξενείται στις παιδικές συνειδήσεις δεν αντιμετωπίζεται ούτε με αεροπορικές επιχειρήσεις ούτε με συνοριακούς αποκλεισμούς. Είναι ακριβώς εκείνη η ιδεολογία που πρέπει να χτυπηθεί από τους ισραηλινούς και πολύ περισσότερο από τον ίδιο το λαό της Παλαιστίνης.



7 σχόλια:

Roark είπε...

Καλή χρονιά!

Ο Κούταβος μας είχε λείψει!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αντιγράφουν τις μεθόδους του εβραιοκρατούμενου Χόλυγουντ?

Manoliscus είπε...

@Roark
Καλή χρονιά και στους roosters!
Εμένα να δεις πόσο! Όρεξη βέβαια έχω, ο χρόνος είναι το πρόβλημα.

@Ανώνυμος
Το Hollywood όντως είναι δημιούργημα προσωπικοτήτων όπως ο Kurt Weil, ο Goldfish, ο Μayer, ο Spielberg κ.α. Δεν θυμάμαι όμως κάποιο κινούμενο σχέδιο της Dreamworks να προπαγανδίζει φιλοεβραϊκές ή ισραηλινές θέσεις και αξίες.

Ανώνυμε, αν σε ενοχλεί που το Hollywood "εβραιοκρατείται", την επόμενη φορά που θα δεις το Δαυίδ και Γολιάθ πήγαινε και διαμαρτυρήσου έξω από την ισραηλινή πρεσβεία γι' αυτό το αίσχος, ανώνυμα πάντα.

Cacofonix είπε...

Αγαπητέ κούταβε,
εδώ θα διαφωνήσω.

Μου τη σπάει το Χόλυγουντ που έχει πάμπολλες ταινείες για τους "κακούς" Σέρβους (ορθώς) κι ουδεμία για τους "κακούς" Ισραηλίτες. Α και να μην ξεχνάμε αυτά τα σωστά περί συλλογικών ευθυνών που αποδίδουν τα κακόγουστα παλαιστινιακά καρτουνάκια τα έχω δει πάμπολλες φορές σε κινηματογραφικές υπερπαραγωγές χολυγουντιανής προέλευσης που στοχοποίησαν ουκ ολίγους, με κριτήρια μάλιστα ας πούμε "μη καθαρά". Θα ενθυμείσε την προηγούμενη δεκαετία και την υποστήριξη του Χόλυγουντ στο "θεάρεστο" πόλεμο του Κλίντον στη Σερβία. Όπού Σέρβος = ο διάβολος επί γης. (Για παράδειγμα "Enemy behind Lines" όπου ρε παιδί μου δεν υπάρχει καλός Σέρβος ούτε για δείγμα. Και δεν ενθυμούμαι και το όνομα μιας παρόμοιας ποιότητας ταινίας του ξεβράκωτου γόητα Γκρηρ που κυνηγάει μετά μανίας τον Μλάντιτς. Για να αναφέρω 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα...)

Ας κρατήσουμε αποστάσεις γιατί ένας πόλεμος χρειάζεται 2 για να γίνει. Και για να θυμηθούμε και τον Αλέξανδρο Σολζενίτσυν:
Ο πόλεμος δεν είναι παρά μια επίφαση για εσωτερική τυρανία."

Η στοχοποίηση του Χόλυγουντ δεν αφορά μόνο τους Σέρβους, αλλά όλους όσους έχουν αντιπαλότητα οι Αμερικάνοι. Οι Σέρβοι είναι οι πρώοτι που μου ήρθαν στο μυαλό. Οι ινδιάνοι είναι οι δεύτεροι. Θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς αν αυτό είχε απαιτηθεί από την Αμερικάνικη κυβέρνηση. Μην ξεχνάς ότι οι Σέρβοοι είχαν αλλάξει στατόπεδο κι είχαν πάει με το μέρος τους...

Σαφέστατα κι υπήρξαν ταινίες που καταδίκασαν παρόμοια περιστατικά, αλλά πολύ λίγες για να είναι άξιες αναφοράς.

Καλή χρονιά...

Manoliscus είπε...

@Cacofonix
Η προσέγγιση σου χωλαίνει ως προς το οτι αντιμετωπίζεις τη βιομηχανία ψυχαγωγίας του Hollywood ως κάτι το ενιαίο.

Επικεντρώνεσαι στον πόλεμο κατά της Σερβίας, αφήνοντας απ' έξω το πλήθος αντιπολεμικών ταινιών και την κατά καιρούς ανοιχτή ρήξη ηθοποιών και παραγωγών (στην πλειονότητα τους democrats) με το αμερικανικό κατεστημένο, όπου εκείνοι επιλέγουν να στοχοποιήσουν το ίδιο και όχι τους εχθρούς του.
Το Munich ή το The Passion ως πούμε ενόχλησε αρκετούς στο Ισραήλ.

Και ας υποθέσουμε για μια στιγμή έστω πως το Hollywood όντως για δικούς του λόγους επιλέγει τη στοχοποίηση "των αντιπάλων". Αποδεκτό για μία επιχείρηση με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών της. Ούτε παράρτημα του ΟΗΕ είναι ούτε ΜΚΟ.

Σε πόσα όμως κινούμενα σχέδια έχεις δει να περνάει προπαγάνδα επάξια σε σκοταδισμό και μισαλλοδοξία με εκείνη των μουλάδων;

Cacofonix είπε...

Τώρα χωρίς πλάκα, έχεις δει το Ράμπο
σε κινούμενα σχέδια; Έχεις δει τους Αμερικανούς υπερήρωες; Το GI Joe
; Τα κακόγουστα παλαιστινιακά cartoons είναι παιδική αρρώστια μπροστά τους...

Η πιστεύεις ότι οι παλαιστίνιοι θα είχαν τη παγκόσμια πατέντα στα cartoon μίσους;

Manoliscus είπε...

Και Ράμπο έβλεπα και τους GI Joe έπαιζα όταν ήμουν μπόμπιρας. Κινούμενα σχέδια με μεγάλες δόσεις βίας, με ιδεολογικό όμως υπόβαθρο το οποίο δεν σχετίζεται στο παραμικρό με βομβιστές αυτοκτονίας.
Η ύπαρξη παρόμοιων cartoons αδυνατεί να στηρίξει την απλοϊκή άποψη πως το Hollywood λαμβάνει σενάρια καθ' επιταγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, στοχοποιώντας λαούς.

Και σου απαντώ: Όχι, ορισμένοι παλαιστίνιοι δεν έχουν την παγκόσμια πατέντα στα cartoon μίσους, έχουν όμως τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη Μέση Ανατολή.