16 Δεκ 2007

Ο παράδεισος της Αγελάδας

Αποτελεί αστικό μύθο πως η ιδανική χώρα για μία αγελάδα είναι η Ινδία, όπου το ζώο θεωρείται ιερό και αφήνεται να περιφέρεται ελεύθερο στους δρόμους. Οι αγελάδες την έχουν άσχημα, αγαπητοί αναγνώστες! Τόσο εκεί όσο και στην Ελλάδα. Εγώ βέβαια, σκύλος είμαι θα μου πείτε, σε περίπτωση όμως που έβγαινα αγελάδα, θα ευχόμουν να έχω γεννηθεί όχι σε καμιά Καλκούτα ή Μπατάβια, αλλά στο Kōbe, μια μεγάλη πόλη – λιμάνι του ιαπωνικού Νότου.

Εκεί διαβιούν αγελάδες που πίνουν καθημερινά μπύρες, δέχονται τακτικά υπηρεσίες μασάζ και ακούνε χαλαρωτική μουσική σε ήχους - υποθέτω - στέρεο. Την ύπαρξη αυτού του αγελαδινού παραδείσου την γνωρίζουμε ελάχιστα, καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση έχει θεσπίσει αυστηρούς περιορισμούς στην εξαγωγή του περίφημου Kobe Beef, κατορθώνοντας να περιβάλει την παραγωγή του με ένα πέπλο μυστηρίου (ρεπορτάζ Observer).


Η υπόθεση έχει ως εξής: Κατά κανόνα οι αγελάδες μιας φάρμας σιτίζονται με τροφές τόσο άνοστες που από μικρή ηλικία τις υπερσιτίζουν με το ζόρι. Διαδικασία εξαιρετικά στρεσσογόνος, η οποία έχει επιπτώσεις τόσο στο τελικό βάρος όσο όμως και στην ποιότητα του κρέατος. Στο Kobe αντιθέτως τους δίνουν ποιοτικά σιτηρά, ανοίγοντας τους την όρεξη με μπύρα ως συνοδευτικό. Κατά διαστήματα μάλιστα τους κάνουν εντριβές με σάκε, προκειμένου να χαλαρώσουν και να μαλακώσουν οι μύες τους. Το εκεί υπουργείο ανάπτυξης είναι αρκετά φειδωλό στην αποκάλυψη της ακριβούς διαδικασίας εκτροφής, όμως ήδη σε ΗΠΑ και Σκωτία έχουν αρχίσει προσπάθειες μίμησης. Στην Ελλάδα ως συνήθως κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Να επισημανθεί εδώ πως το Kobe Beef κοστολογείται περί τα 100 ευρώ το κιλό ή αλλιώς 41 δολάρια το hamburger! Την ιστορία την άκουσα από τον θείο μου τον Καπετάνιο, που βρέθηκε πολλά χρόνια πριν εκεί στο μακρινό Kobe και που ακόμα έχει να λέει πόσο μαλακό και εύγευστο ήταν αυτό που δοκίμασε.

Καιρός είναι λέγω να αρχίσουμε και στις ελληνικές φάρμες να προσέχουμε περισσότερο τις αγελάδες μας! Πανγελαδικό αίτημα αποτελεί η αντικατάσταση ιχθυαλεύρων τύπου captain igloo με χόρτο mylopotamensis και μπύρα Μythos. Την κατάσταση θα βελτίωνε και η θέσπιση τακτικών συνεδριών μασάζ με τσίπουρο, υπό τον ήχο της Γερακίνας και της παπά-Λάμπραινας. Και εντάξει, καλή η πλάκα, όμως αν η ελληνική κτηνοτροφία δεν επενδύσει στοχευμένα σε παρεμφερή ποιοτικά προϊόντα την έχει άσχημα. Για την ευδοκίμηση του δίκαιου αυτού αγώνα ελπίζω σύντομα να συστρατευθούν στο πλευρό μας οι Crazy Cows, το Φιλεύθερο Γελάδι και οι παρά τη Versutia διαχειμάζουσες συντρόφισσες αγελάδες.

Με αγωνιστικά μουκανίσματα,

ο σκύλος της φάρμας


Εδώ βλέπετε μία φωλιά αγελάδας.

8 σχόλια:

harisheiz είπε...

Υποστηρίζω τον δίκαιο αγώνα σου! που υπογράφω; :)

Manoliscus είπε...

Δεν υπογράφεις πουθενά! Αντιπαρέρχομαι τη μέθοδο συλλογής υπογραφών ως λαϊκίστικη και αναποτελεσματική.

Εδώ αγαπητέ Χάρη απαιτείται ζωώδης ακτιβισμός. Μπορούμε για παράδειγμα να εκβιάσουμε την στήριξη του Al Gore και των λοιπών φιλοπεριβαλλοντικών δυνάμεων με την απειλή πως θα ταράξουμε την υφήλιο στο κλανίδι(sic). Πιο μάγκες είναι δηλαδή οι πετρελαιάδες;

ritsmas είπε...

Και εγώ υποστηρίζω με αυξητικές τάσεις. Αλλά αυτό το στόρι με τις αγελάδες πολυ μου ήρεσε. Θελω κι αλλα τέτοια. Πώς μου ξέφυγε από τον Ομπσέρβερ;
καλημερα, καλημερα και ευχες
ριτς

Manoliscus είπε...

Καλώς σε βρήκαμε από τα μέρη μας!

Να δεις που όλο και κάποιος εκλεκτός ιάπωνας συνάδελφος θα βρέθηκε να σου σκίσει στα χωστά τη σελίδα :P

Ευχές κι από το ηλιόλουστο πλην παγωμένο Μόναχο!

harisheiz είπε...

εδώ και καιρό ψάχνω support, ακριβώς εξαιτίας του μεθανίου μου κάνουν πόλεμο, δες εδώ: http://crazycows.wordpress.com/2007/07/10/%ce%9b%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-crazy-cows/

Manoliscus είπε...

Οι τύποι είναι αχρείοι.
Δεν είναι μόνο που το "σύμφωνα με έρευνα βρετανών επιστημόνων" έχει αναχθεί σε μεταφυσική αυθεντία για τα ελληνικά ΜΜΕ (ε Βασίλη;), είναι κυρίως η αναίσχυντη μετακύλιση ευθυνών στα συμπαθή τετράποδα με το αθώο βλέμμα που με εξοργίζει!

Άσε τις αγελάδες σου να ρεύονται και να κλάνουν ελεύθερα, Χάρη. Θα έχεις απεριόριστο legal support εκ μέρους μου ;)

ritsmas είπε...

Χρονια πολλα και καλά και με πολλές αγελάδες εν δρασει
ριτς

Τdi είπε...

Πολύ δυνατό το άρθρο..έχει κάνει πάταγο. Ειδικά το "
Την κατάσταση θα βελτίωνε και η θέσπιση τακτικών συνεδριών μασάζ με τσίπουρο, υπό τον ήχο της Γερακίνας και της παπά-Λάμπραινας."
μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά είναι πολύ σωστό..Το μασάζ με οινόπνευμα χρησιμοποιείται στην Άπω Ανατολή σαν τεχνική τα τελευταία 4.000 χρόνια..
Πάντως ήδη με έχεις βάλει σε σκέψη με αυτά που διάβασα..

ΥΓ Καλές Γιορτές σε όλους και προσοχή με το αυτοκίνητο! Κυρίως κατά Ελλάδα μεριά αναφέρομαι :)