5 Οκτ 2007

Oktoberfest Mania

"Salve pater patriae!
Bibas princeps optime!"


Παίδες, μη μασάτε με το Oktoberfest. Ο παράδεισος του μεθυσμένου τουρίστα είναι.
Το Μόναχο είναι πραγματικά η πρωτεύουσα του ζύθου, όμως το να την επισκεφθείς αυτή την εποχή μόνο και μόνο για το πανηγυρι μου φαντάζει περισσότερο πράξη τουριστικής βλακείας:

Τα πάντα δουλεύουν αυτή την εποχή στα όρια, οι τιμές της μπύρας στο λιβάδι είναι τραβηγμένες απ’ τα μαλλιά και οι σεκιουριτάδες στις σκηνές των ζυθοποιείων σου συμπεριφέρονται σαν μεθυσμένο ζώο (που μπορεί και να είσαι). Κατά τα λοιπά, πέρα από την παρέλαση των βαρελιών που περνάει μέσα από την πόλη την πρώτη Κυριακή και είναι εντυπωσιακή, το Oktoberfest δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα μεγάλο λούνα παρκ.


Το Canis Libertatis σας προτείνει: Ελάτε με Aegean μια βδομάδα μετά που θα έχουν ηρεμήσει τα πράγματα και θα την έχουν κάνει αμερικάνοι και ιάπωνες. Αρχίστε την ημέρα σας με μία επίσκεψη στον Αγγλικό Κήπο και τις πινακοθήκες, συνεχίστε το απογευματάκι με έναν αγώνα της Bayern στο Allianz Arena και το βράδυ καταλήξτε στην κρυμμένη και παραδοσιακή μπυραρία Zum Dürnbräu, όπου και μπορείτε να απολαύσετε μία - κατ' ελάχιστον - μοναστηριακή Triumphator με βαυαρέζικο κότσι (Schweinshaxen) και σπιτική πατατοσαλάτα.


Παντοτινά δικός σας,
Manolis Chocklis


4 σχόλια:

Panagiotis Oikonomou είπε...

Ύστερα από κάποιες εβδομάδες απουσίας λόγω τεχνικών... προβλημάτων, επιστρέφω.

Και δεν μπορώ παρά να... διαφωνήσω!

Εντάξει, η κατάσταση είναι μάλλον χαοτική, το στριμωξίδι ατελείωτο και οι τιμές τσιμπημένες, αν όχι ακριβές.

Όμως, ρε γαμώτο, δε χρειάζεται να έχεις όλες τις ανέσεις για να περάσεις μια ωραία μέρα. Εγώ προσωπικά στήθηκα κάτω από τον ήλιο για δυόμισι ώρες, στριμωγμένος ανάμεσα σε Ιταλούς και Άγγλους που ήδη από την ουρά βρωμοκοπούσαν μπύρα. Όταν, όμως, μπήκα μέσα, όλα ξεχάστηκαν. Η ατμόσφαιρα είναι φοβερή, η μπύρα το ίδιο και εν τέλει πέρασα, μαζί με την παρέα βέβαια, μία απίστευτη και μάλλον αξέχαστη μέρα. Το γεγονός πως όλοι είναι μεθυσμένοι μετά από λίγο δεν το παρατηρείς καν (ίσως γιατί κι εσύ ο ίδιος έχεις μεθύσει!) και η συμπεριφορά των σεκιουριτάδων δεν είναι μεν σύμφωνη με αυτήν που περιγράφει ο Ζαμπούνης στα βιβλία του, αλλά άκρως επιβεβλημένη λόγω των περιστάσεων.
Εν πάση περιπτώσει, εμένα μου άρεσε. Σίγουρα δεν είναι κάτι για κάθε μέρα, όπως δεν είναι και τρόπος ξεφαντώματος που αρέσει σε όλους. Όμως από αυτό ο σημείο μέχρι να το... θάβουμε, το θεωρώ μάλλον υπερβολικό.

Η... αντιπρόταση εκ μέρους μου: κάνετε κράτηση από νωρίς (π.χ. Μάιο) σε μία τέντα με καλή μπύρα (ονόματα ζυθοποιίας δεν αναφέρω για ευνόητους λόγους) και ζήστε από κοντά το Oktoberfest. Έτσι θα γλιτώσετε και το στριμωξίδι και θα σας έρθει και πιο οικονομικά.

Και κάτι για τις τιμές: 23 ευρώ για 2 λίτρα βαρελίσιας μπύρας και μισό κοτόπουλο δεν τα βρίσκω καθόλου υπερβολικά. Εκτός αν κανείς προτιμά να δώσει 30 και 40 ευρώ για να μπει στο Χ κλαμπ, να στριμωχτεί, να πιει βότκα με δηλητήριο και να κουφαθεί απο τη μουσική του εκάστοτε DJ Paparas.

Manoliscus είπε...

Καλώς τον!
Φίλε Εδουάρδε, δεν το έθαψα το event, απλά επεσήμανα και μία πλευρά που αμφιβάλλω αν προβάλεται επαρκώς από την συμπαθή κάστα των τουριστικών πρακτόρων.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως το σχόλιο σου συμβάλλει όσο λίγα στην περιγραφή της κατάστασης!

Όσο για την τέντα με την καλύτερη μπύρα - και διόρθωσε με αν κάνω λάθος - μάλλον που αναφερεσαι στην Αugustinerbräu.

Prost!

Ελπίδα είπε...

Εγώ δεν πίνω μπύρα Μανώλη μου, αλλά ένα βράδυ που ήρθα εκεί πριν πολλά χρόνια για ένα βράδυ, δεν μ' άρεσε. Θα μου πεις, τι να δεις σε ένα βράδυ;

Manoliscus είπε...

Μα εν προκειμένω δε νομίζω πως χρειάζεται ο οποιοσδήποτε πάνω από ένα βράδυ για να βγάλει τα συμπεράσματα του :)