14 Ιουλ 2010

Φορολογική διαφάνεια

"Δεν φαίνεται πάνω στην απόδειξη, μεγάλο όμως μέρος όλων αυτών που αγοράζουμε είναι φόρος".






Πάγιο αίτημα της Φιλελεύθερης Συμμαχίας αποτελεί η δημιουργία ενός διαφανούς, δίκαιου, σταθερού και ανταποδοτικού φορολογικού συστήματος, που αυξάνει τις επενδύσεις, δημιουργεί ανάπτυξη, διευρύνει τη φορολογική βάση.

Παρά το μικρό της μέγεθος, η Φιλελεύθερη Συμμαχία εκπροσωπεί στην Ελλάδα τις φιλελεύθερες ιδέες και προτάσεις που εφαρμόζονται με επιτυχία από τα κυβερνόντα φιλελεύθερα πολιτικά κόμματα άλλων Ευρωπαϊκών κρατών. 

Kράτη, των οποίων τον πλούτο και την ευημερία συχνά εκθειάζουμε, αποφεύγοντας όμως να προβληματιστούμε για την εξωστρεφή νοοτροπία και τις φιλελεύθερες πολιτικές που τα οδήγησαν και τα κρατούν σε μία τόσο ευνοϊκή τροχιά.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κούταβε,
Δυστυχώς στην Ελλάδα η συζήτηση γίνεται για το εάν πρέπει να έχουμε έμμεσους φόρους ή μόνο άμεσους. Δεν βλέπουν ότι χωρίς το τεράστιο κράτος οι φόροι θα ήταν ασήμαντοι. Έτσι, δεν γίνεται λόγος για το που πάνε οι φόροι!
Φιλικά,
Μάνος

Manoliscus είπε...

Η υψηλή φορολόγηση παραμένει πράγματι βρόγχος για την οικονομία, χωρίς βέβαια να είναι μόνο αυτό. Και άλλες χώρες με υψηλότερη φορολογία κατορθώνουν και ευημερούν, εκεί όμως οι φόροι τίθενται με διαφάνεια, εξυπηρετώντας τόσο την δημοσιονομική ασφάλεια όσο και τη μεγάλη ανταποδοτικότητα των εισφορών.

Οι φόροι ανοίγουν την όρεξη για ακόμα περισσότερους φόρους και η φορολόγιση χωρίς λογοδοσία δεν είναι κάτι περισσότερο από κλοπή, το έχει πει καλύτερα απ' όλους ο Kouk στο Φιλελευθερόμετρο.

Ανώνυμος είπε...

Κούταβε,
επανέρχομαι για να ρωτήσω γιατί έβαλες καπέλο?
Καλό και αυτό το σκίτσο, αλλά ελπίζω να είναι προσωρινό και να επανέλθεις στο προηγούμενο.
Μάνος

Manoliscus είπε...

Πρόκειται για ένα μικρό φόρο τιμής στο περιοδικό The New Yorker. Μου το σχεδίασε ένας πιωμένος σαμάνος, τον οποίο και ευχαριστώ.

Το σκίτσο είναι μεν προσωρινό, νομίζω όμως γενικότερα πως χάνομαι χωρίς μονόκλ.

CsLaKoNaS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CsLaKoNaS είπε...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4586868


Αυτές τις εξυπνάδες τώρα γιατί τις κάνετε μορφωμένοι άνθρωποι ;;

Manoliscus είπε...

@CsLaKoNaS
Μα καλά, τι πίνουν;
(και δε μου δίνουν;)