19 Μαΐ 2010

Blogger's Block

“Το μίσος αιωρείται στον αέρα σαν την τέφρα του ηφαιστείου. Ασφυκτιώ. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τίποτα. Είμαι ανίκανος να συλλάβω αυτή την πραγματικότητα – πόσο μάλλον να την σχολιάσω. Αποσύρομαι. Κλείνω το κινητό, κλείνω το blog, κλείνω τον υπολογιστή και σωπαίνω"


Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών υπήρξαν καταιγιστικά και ασύμβατα με τον δικό μου μικρόκοσμο. Τόσο πολύ με ενόχλησε ο παραλογισμός με τον οποίο βρέθηκα αντιμέτωπος, που επέλεξα ενστικτωδώς να αποστασιοποιηθώ από τα τεκταινόμενα και να ασχοληθώ πιο ζεστά με τις ιδιωτικές μου υποθέσεις. Η σιωπή όμως δεν υπήρξε στο παραμικρό ομολογία ήττας.

Αντιθέτως· βιώνω τον επιθανάτιο ρόγχο της μεταπολίτευσης ως απελευθερωτική προϋπόθεση και επιμένω να αισιοδοξώ για το μέλλον του τόπου. Η έλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου λειτουργεί ως καταλύτης, ο οποίος αφυπνίζει τα  υγιή μας παραγωγικά ανακλαστικά από έναν άσχημο λήθαργο τριακονταετίας και αξιώνει την εφαρμογή όλων εκείνων των διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες οι προηγούμενες γενιές αποδείχθηκαν θλιβερά ανεπαρκείς.

Ως κύων-φύλακας της ελευθερίας υπόσχομαι στον εαυτό μου να αγωνιστώ με κάθε διαθέσιμο μέσο, προκειμένου να αξιοποιήσω τις λανθάνουσες δυνάμεις της δικής μου γενιάς και να συγκρουστώ με ιδέες και αντιλήψεις που αδικαιολόγητα μας κρατούν πίσω, που αδικαιολόγητα μας κρατούν απέναντι.





(ποτέ  η ανάβαση δεν υπήρξε εύκολη υπόθεση)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή επιφύλαξη μόνο για το αν είναι επιθανάτιος ρόγχος ή απλά βήχας ενός άρρωστου που θα επανέλθει όπως πριν. Η συμπεριφορά μας μάλλον δε δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα. (Θα δείξουν και οι δημοτικές εκλογές αν εμείς οι νεοέλληνες καταλάβαμε κάτι, ή αν θα συνεχίσουμε να επιλέγουμε κομματόσκυλλα, περσόνες, ή όσους εξυπηρετούν τα μικρο-συμφέρνοτά μας).

Lina Zaproudi είπε...

Παρομοίως στρέφομαι προς τις ιδιωτικές μου υποθέσεις, αφού όλα τα άλλα τα απο-στρέφομαι.

Ελπίζω αυτή η ύστατη "ευκαιρία" λόγω κατάντιας να αξιοποιηθεί από τα παραγωγικά μέλη της χώρας μας και να μην δούμε ακόμα πολύ χειρότερα (κοινωνικο-πολιτικά - γιατί οικονομικά θα δούμε).

Manoliscus είπε...

Απόγονε, καλά κάνεις και κρατάς επιφύλαξη, αν και τα συμπτώματα πλέον δείχνουν πως για την θεραπεία δεν αρκούν ασπιρίνες.

Από τις εκλογές ΟΤΑ πάντως δεν περιμένω κάποια ανατροπή σε πρόσωπα και ισορροπίες. Εκεί που η τοπική αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να ανταγωνίζεται το κεντρικό κράτος, έχει καταντήσει θλιβερό του κακέκτυπο.


Λίνα, δημιουργώντας κάνουμε τη μικρή μας επανάσταση, όχι φωνάζοντας. Και είναι από αυτές τις επαναστάσεις που δεν θα γράψει κανένα βιβλίο ιστορίας και που δεν καταλήγουν στάμπα σε μπλουζάκι. Ευτυχώς.

CsLaKoNaS είπε...

Απλά προσυπογράφω το κείμενό σου και το quote του Δήμου. Ανάλογα έχω γράψει και εγώ (αλλά δε με έχεις κάνει quote) στο blog μου.

Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι είμαι παρών ! Παρών στο ξενύχτι όπου αναμένουμε να πεθάνει η Μεταπολίτευση. Παρών στη νέα εποχή. Της Ελευθερίας - Οικονομικής και Κοινωνικής η οποίας περνάει μέσα από ένα κράτος μικρό και ευέλικτο που θα κατέχει την Υγεία, την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη.

Τα μόνα κοινωνικά αγαθά που δεν μπορούν να μπούν στην ελεύθερη αγορά.


Υ.Γ. Καλά δεν ντρέπεσαι να κάνεις quote το Δήμου και όχι εμένα ;;; !!

:))

Manoliscus είπε...

@CsLaKoNaS
Ένα κράτος μικρό και ευέλικτο που θα κατέχει την Υγεία, την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη είναι contradictio in terminis, όπως έλεγαν οι παλιοί στο χωριό μου.

Το κράτος οφείλει πράγματι να διαφυλάττει την ομαλή εφαρμογή του νόμου και να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών του σε αγαθά όπως η υγεία και η παιδεία. Όπως δείχνει όμως η κοινή πείρα, η αποκλειστική κατοχή των αγαθών αυτών τα καταδικάζει σε υποτροφία.

Υ.Γ. Θα σε κάνω quote την ημέρα που θα κάνεις outing ομολογώντας πως δεν είσαι σοσιαλιστής, αλλά φιλελεύθερος ;)

Manoliscus είπε...

Διευκρίνηση: Υποτροφία όπως λέμε Hypotrophie, όχι όπως λέμε Ακαδημία Αθηνών.

Cacofonix είπε...

Μα αν κατάλαβα καλά, τα μέτρα του ΔΝΤ, που φυσικά εισηγήθηκε η ΓΑΠοκυβέρνηση, είναι άκρως σοσιαλιστικά, αφού μέχρι στιγμής έχουν περιορισθεί στην υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας μέσω της αύξησης της ονομαστικής φορολογίας, στην παραφιλολογία της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και στον κατ' ελάχιστο περιορισμό της σπατάλης που λέγεται δημόσιο.

Οπότε μηδέν εις το πηλίκο που θα έλεγε κι ο πρωθυπουργός...

Βέβαια βέα μέτρα σοσιαλιστικά έρχονται αφού το ρημαδοσπρέντ είναι εδώ υψηλο και δυνατό...

Κι όλα με τις καλύτερες προθέσεις, για να Μανδραβελίσουμε και λίγο...