3 Απρ 2010

Η ώρα του κούταβου

Η εορταστική "Ώρα του Κούταβου" δεν θα ανατρέξει αυτήν τη φορά στο παρελθόν, θα μείνει στο παρόν παρουσιάζοντας μία από τις πλέον controversial σειρές κινουμένων σχεδίων των τελευταίων ετών. Ο λόγος για το South Park, μία σειρά, η οποία από το 1997 ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στην αμερικάνικη κοινωνία, σατυρίζοντας μοναδικά την ασφυκτική πολιτική της ορθότητα και τις στρεβλώσεις στις οποίες αυτή οδηγεί.

Οι δημιουργοί Trey Parker και Matt Stone χρησιμοποιούν ένα αντισυμβατικό πλην εύστοχο αγορίστικο χιούμορ για να περάσουν libertarian θέσεις, αποκαθηλώνουν ιερές αγελάδες και αμφισβητούν στερεότυπα, στα οποία ο πολιτικός κόσμος των ΗΠΑ έχει εδώ και καιρό εγκλωβιστεί.

Στο τελευταίο επεισόδιο (Medicinal Fried Chicken) ο Eric Cartman ανακαλύπτει πως το KFC της γειτονιάς του έχει κλείσει, καθώς στην θέση του άνοιξε ιατρικό κατάστημα διανομής μαριχουάνας. Το επεισόδιο πραγματεύεται θέματα όπως οι προσπάθειες αποποινικοποίησης των μαλακών ναρκωτικών στις ΗΠΑ, η πρόσφατη μανία απαγόρευσης ανθυγιεινών φαγητών και τα σκάνδαλα παιδεραστίας που ταλανίζουν ξανά την καθολική εκκλησία.

Για το South Park είχε γράψει προν καιρού και ο Tory Anarchist, ενώ το σύνολο των επεισοδίων βρίσκεται διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της σειράς. Στην ελληνική τηλεόραση μάλλον που θα αργήσουμε κάπως να δούμε South Park. Ας όψονται ο παναγιώτατος Θεσσαλονίκης και το ιερατείο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.





2 σχόλια:

CsLaKoNaS είπε...

Όλα αυτά είναι παλιές ιστορίες στην Αμερική. Ξεχασες να αναφέρεις την υστερία με τις αμβλώσεις. Χαρακτηριστικό είναι το ότι ο Ομπάμα κατάφερε τελικά να περάσει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην υγεία (119 υπέρ με βάση το 116 - 30 δημοκρατικοί ψήφισαν ΚΑΤΑ) αφού δεσμεύτηκε ότι ούτε ένα σεντς δε θα πάει σε επιδόματα για αμβλώσεις.

Στο δρόμο για το πανεπιστήμιο υπάρχει μια τεράστια πινακίδα με διάφορα επαγγάλεματα...από δικηγόρος έως αστροναύτης...η λεζάντα από κάτω γράφει " Φαντάσου τη ζωή σου αν δε βιαστείς να κάνεις σεξ..."

(ότι και καλά αν κάνεις σεξ μικρός θα γίνεις γονιός και τλκ δε θα κάνεις καριέρα)

Τραγικό ;

Manoliscus είπε...

Και η ιστορία με τις αμβλώσεις πηγαίνει αρκετά πίσω. Ποιός μπορεί να βρίσκεται πίσω από μία τέτοια διαφήμιση; Το βρίσκω λυπηρό. Κι εδώ πάντως θα συναντήσεις πολλούς τέτοιους, είναι σε κάθε περίπτωση ζήτημα επιλογής και προτεραιοτήτων.