26 Φεβ 2010

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μου

Die Liberale Allianz macht seit Jahren darauf aufmerksam, dass das griechische politische System mit seinem ins Groteske aufgeblähten Apparat von Beamten sich als der größte Feind des Landes erweist, weil es die komplette Last heutiger und zukünftiger Missstände seinen Bürgern aufbürdet.

Die Reaktionen der Politik auf das Titelthema des Magazins FOCUS zeigen deutlich die Angst der etablierten Parteien. Wer meint, sich derart nationalistischer Rhetorik bedienen zu müssen, versucht nach Meinung der Liberalen Allianz lediglich, seine eigene Verantwortung zu verschleiern und offenbart damit nur Schwindel. Diesem Betrug am Bürger muss endlich Einhalt geboten werden.

Der Präsident des Griechischen Parlaments Philippos Petsalnikos, Athens Bürgermeister Nikitas Kaklamanis, das führende Parteimitglied der Nea Dimokratia Panos Panagiotopoulos und Petros Efthymiou, Parlamentabgeordneter für PASOK schaffen gemeinsam ein Klima der nationalistischen Hysterie. Sie alle hoffen ihre eigene schuld von sich weisen zu können, vergessen jedoch, dass sie mit ihrer Rethorik lediglich braunem und rotem Faschismus Vorschub leisten.

Diese braun-rote Annäherung und die dadurch entstandene politische Front der zwei Extremen ist allerdings der einzige politische Raum, der aus dieser populäre Pressepolemik der Mehrheitsakteuren Gewinne zieht. Extremismus steht in der Ecke und lauert darauf, dass Griechenland aus der Europäischen Union heraustritt, um gegen freie Marktwirtschaft, privates Eigentum und die Bürgerrechte zu Felde zu ziehen.

Für uns Liberale muss es das oberste Ziel der griechischen Regierung sein, endlich alle erforderlichen Maßnahmen zu ergreifen, so schnell wie möglich das Land aus seiner katastrophalen Lage herauszuführen.


Σημείωμα εκδότη, στα ρωμαίικα: Τις τελευταίες ημέρες βιώνω ένα έντονο υπαρξιακό άγχος. Γράφω γερμανικές αράδες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με όλες τις ασπρόμαυρες ταινίες που έβλεπα μικρός και τον ύπνο μου πια στοιχειώνουν ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Νίκος Κούρκουλος και η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά. Ενοχλούμαι έντονα με τις απαράδεκτες δηλώσεις του ανεκδιήγητου προέδρου της Βουλής, από την άλλη όμως την έχω στήσει στο press stand και περιμένω το νέο τεύχος του Focus. Να χτυπήσω κι εγώ το εξώφυλλο με την παντόφλα, αλαλάζοντας από αγανάκτηση μπροστά σε κάποια κάμερα. Τη λύση νομίζω πως κρατά ο προσωπικός μου ιατρός, Herr Doktor Merkwürdigliebe, ο οποίος και συνέστησε αγωγή. Όχι για μένα είπε, για το εθνικό μας παραλλήρημα, που βλέπουμε Γερμανούς να ξανάρχονται. Άντε, να έρθουν τα παιδιά από το IMF, μπας και αρχίσουμε να αισθανόμαστε καλύτερα.

22 σχόλια:

Cacofonix είπε...

Είδαμε και τον ξεφτίλα μετανάστη βουλευτή των φιλελευθέρων της Γερμανίας... Αν υποψιασθώ ότι έτσι είναι οι "φιλελεύθεροι" κι έχουν αυτό το πνευματικό επίπεδο, τι να πω!!! Άλλο κακό να μην μας βρει...

Τελικά αρχίζω και πιστεύω στη ρατσιστική γονιδιακή θεωρία του Δαρβινισμού:

Ανεξάρτητα από όπου κι αν βρίσκεται ένας Έλληνας, αποκλείεται να είναι φιλελεύθερος...

Επίσης ανακάλυψα ένα ακόμη αξίωμα της ζωής:

Μόνο τα σκ...α δίνουν συνέντευξη στο μέγα.

Manoliscus είπε...

@Cacofonix

Ξεφτίλας και χαμηλού πνευματικού επιπέδου επειδή έκανε λόγο για ποινικές ευθύνες Ελλήνων Υπουργών Οικονομικών;

Είναι θλιβερό που από την όλη ιστορία εσύ στέκεσαι στην εμμονή του αν είναι κάποιος φιλελεύθερος ή "φιλελεύθερος".

Unknown είπε...

Δεν πιστεύω ότι είναι χαμηλού επιπέδου. Μιλά με απλότητα ίσως, δεδομένου ότι τα ελληνικά του δεν είναι και σε άριστη κατάσταση και λέει πράγματα αυτονόητα, για τα οποία δυστυχώς εδώ κάτω πρέπει να δώσουμε μάχη. Όταν έχεις ένα πρόβλημα να λύσεις, εστιάζεις στο πρόβλημα. Κι επίσης ο Έλληνας ναι μεν αν του θίξεις την εθνική του ταυτότητα εξανίσταται, τις λαμογιές όμως ξέρει να τις κάνει μια χαρά!

Manoliscus είπε...

@Vassilis

Καλά είσαι...
Λένε πως το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος είναι να διαπιστώσεις πως υπάρχει. Στην περίπτωση μας όμως κάποιος μας δείχνει το πρόβλημα κι εμείς κοιτάμε το (μέσο) δάχτυλο.

Cacofonix είπε...

Δεν έκανε λόγο για ποινικές ευθύνες υπουργών αλλά υπουργού. Συγκεκριμένου. Λες κι αυτό είναι το πρόβλημά μας ή το πρόβλημα από τη φιλελεύθερη - χωρίς εισαγωγικά - σκοπιά.

Το πρόβλημα είναι η διόγκωση του κράτους από όλους ανεξαιρέτως τους κυβερνήσαντες, μηδενός των Μάνου κι Ανδριανόπουλου εξαιρουμένων. (Θα θυμάσε την αύξηση του φόρου καυσίμων το 1991 από τον κ Μάνο φαντάζομαι).

Κι αντί να θίξει αυτό το θέμα και να πει ότι δεν μπορεί να υποχρεωθεί ο γερμανός φορολογούμενος να πληρώσει τα τζερεμέδια των ελλήνων, χαρακτηρίζει με απρέπεια πρώην υπουργούς... Κι ότι θα πρέπει να μειωθούν οι σπατάλες του κράτους κάθεται και περιφέρεται στα κανάλια αναζητώντας τα 5 λεπτά δημοσιότητας..

Αν αυτό είναι το επίπεδο των Γερμανών "φιλελευθέρων", εγώ ευχαριστώ δεν θα πάρω...

Manoliscus είπε...

@Cacofonix

Μια φορά που τον άκουσα, έκανε λόγο για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των τελευταίων υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αναρωτούμενος γιατί δεν διερευνώνται.

Οι θέσεις τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας του στο Ευρωκοινοβούλιο είναι γνωστές, για όποιον δύναται και ενδιαφέρεται να τις μελετήσει ...και είναι όλες "φιλελεύθερες".

Από εκεί και πέρα να είσαι σίγουρος πως ο κος Χατζημαρκάκης δεν επιζητά 5 λεπτά δημοσιότητας στα ιθαγενή κανάλια. Έχει δικό του εκλεκτορικό σώμα, το οποίο τον τιμά με την ψήφο του.

Μπορώ σε κάθε περίπτωση να κατανοήσω όσους ενοχλούνται να ακούν δυσάρεστα πράγματα στην γλώσσα τους, είναι ανθρώπινο. Ανθρώπινο και κατανοητό, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να το ξεπεράσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα, όχι αυτόν που τα εκφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Απο ένα κράτος που άδειασε τις φυλακές για λόγους χωρητικότητας, τί περιμένεις; να βάλει κι άλλους; δεν μπορεί να γίνει και απευθείας ανάθεση για τόσο μεγάλο δημόσιο έργο, είναι ένα πρόβλημα κι αυτό... ή μήπως απονομή δικαιοσύνης; νομίζω ότι ήμασταν πολύ κοντά σε επίδομα κλοπής. κάθε προσπάθεια σωστό είναι να ανταμείβεται.
το θέμα είναι ότι το ήξεραν αυτοί, το ξέραμε κι εμείς. το πρόβλημα ανέκυψε όταν αυτοί που μας δάνειζαν δεν μπορούσαν πλέον να μας δανείσουν. κάτι έπρεπε να γίνει. τέρμα το τσάμπα.
αυτά είναι λεφτά, δεν είναι ψήφοι, αυτές άλλωστε μπορείς και να τις αγοράσεις.

Manoliscus είπε...

@Ανώνυμος 10:44μμ

Από ένα κράτος πότε δεν περίμενα πολλά, πόσο μάλλον απ'το συγκεκριμένο.
Περιμένω όμως κάτι απ' τον κάθε πολίτη που διαθέτει στοιχειώδη αντίληψη και που δύναται να αναλάβει το βάρος της ατομικής του ευθύνης.

Ανώνυμος είπε...

και με τους υπόλοιπους τι γίνεται; θεωρητικά το κράτος εκφράζει, για να μην πω επιβάλλει, συλλογική συνείδηση

Manoliscus είπε...

@Ανώνυμος 11:12

Προσωπικά δεν φιλοδοξώ να αφυπνίσω τους υπόλοιπους, ο καθένας κάνει τις επιλογές του, τις οποίες και οφείλουμε να σεβαστούμε.

Από την άλλη βέβαια έχω σταματήσει και να επικαλούμαι την αδράνεια της μάζας για να αιτιολογήσω την προσωπική μου στάση. Αν θέλουμε ν' αλλάξει το κράτος και οι γύρω μας καλύτερα ν' αρχίσουμε την προσπάθεια από κάπου εδώ κοντά ;-)

Dokimos είπε...

Manoliscus symfwnw me th stash su, eidika gia th mania ''oi Germanoi xanarxontai'' pou exei piasei tous pantes. Den nomizeis omws oti yparxoun k alloi tropoi apo thn pleura ths germanikhs kybernhshs gia na mas epishmanei ta kakws keimena? Oi prosboles kathe eidous einai perittes pisteuw

des k auto to fresko: http://www.cosmo.gr/Finance/Germany/265300.html

Manoliscus είπε...

@Dokimos
Μα η Γερμανική κυβέρνηση μας επισημαίνει τα κακώς κείμενα στα πλαίσια των πολύ καλών διμερών μας σχέσεων όπως και εντός των ευρωπαϊκών fora.

Δεν ήταν όμως λίγοι αυτοί που έσπευσαν να ταυτίσουν το δημοσίευμα ενός περιοδικού της σειράς με την Γερμανική κυβέρνηση, ή και με το σύνολο των Γερμανών.

Το ίδιο και με το λινκ που παραθέτεις: Δύο βουλευτές έκαναν δηλώσεις και μετά ήρθε μια σκανδαλοθηρική εφημερίδα επιπέδου Espresso να πουλήσει φύλλα ρίχνοντας στο παιχνίδι την φωτογραφία και το όνομα της Ακρόπολης.

Όταν λοιπόν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κος Δρούτσας διαμαρτύρεται επειδή "άκουσε την συμβουλή οτι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη", δεν μπορώ παρά να συμπεράνω πως οι πηγές πληροφόρησης του είναι επιπέδου Espresso. Η σοβαρότητα στην όλη ιστορία έχει αρχίσει να εκλείπει.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς κ. Μανολίσκε όταν γράφετε τις επιστολές διαμαρτυρίας στους γερμανούς φίλους σας μπορείτε να παραδειγματιστείτε από το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών του Φιλελεύθερου κόμματος ο οποίος απαντά στα γερμανικά σε βρετανούς δημοσιογράφους και κάνει εκστρατεία για την προώθηση της γερμανικής γλώσσας:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/02/25/AR2010022502449.html
(εννοώ βέβαια να γράφετε αντίστοιχα κι εσείς ελληνικά, εκτός αν το πάρετε τοις μετρητοίς και συμφωνήσετε ότι ναι πρέπει να προωθηθεί η ...γερμανική γλώσσα --διόλου απίθανο)

Εδώ κάτι ανάλογο από Έλληνα πολιτικό θα το βρίσκατε εθνικιστικό παροξυσμό, σκοταδισμό και σωβινισμό, έτσι δεν είναι;

Manoliscus είπε...

Αγαπητέ κύριε Ανώνυμε 11:17,

δεν σας κρύβω πως με διασκεδάζετε. Θα χαρώ πολύ να φιλοξενώ σχόλια σας στο ταπεινό μου σκυλόσπιτο.

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολη η απάντηση, ε;
Εντάξει άλλη φορά θα βάζω πιο εύκολα.

Manoliscus είπε...

@Ανώνυμος 10:11

Εμ, η αλήθεια είναι πως την ελληνική μας γλώσσα δεν την αγαπάμε όλοι το ίδιο. Τι τα σκαλίζετε τώρα...

CsLaKoNaS είπε...

Manoliscus δεν είμαι καλά. Αρχίζω και έχω φιλελεύθερες απόψεις, έστω και στο υποσυνείδητο! Είμαι πολύ βαριά; Θα ζήσω ;

:))

Manoliscus είπε...

@CsLaKoNaS

Κανένα burger θά φαγες και θα σε χάλασε.
Ξάπλωσε, βάλε ν' ακούσεις λίγο σύντροφο Μαχαιρίτσα και θα σου περάσει :P

CsLaKoNaS είπε...

Ε όχι και Μαχαιρίτσα! Σε λίγο θα μου πεις ν' ακούσω και Νταλάρα...Πάγωσε η τσιμινιέρα !!

Απαπαπα


Πάντως είναι και λίγο μαλάκες οι Γερμανοί. Μα είναι πρόταση τώρα αυτή να πουλήσουμε τα νησιά μας; Πωλείται η Μύκονος ;;;

Manoliscus είπε...

@CsLaΚoΝaS

Τη Μύκονο νομίζω πως την έχουν ήδη καπαρώσει οι ιρανοί, θέλουν λέει να επιβάλλουν τον λόγο του Θεού.

Cacofonix είπε...

@Ανώνυμο

Η μη απάντηση του ιδιοκτήτη του ιστολογίου είναι πιο επεξηγηματική από κάθε άλλη απάντηση...

Οι Γερμανοί έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό. Το ίδιο και οι Γάλλοι.

Οι Ελληναράδες είναι κουρελήδες και ηλίθιοι από γεννησιμιού τους και άρα καλά να πάθουν αυτό που παθαίνουν.

Εγώ ευχαριστώ τέτοιο κόμπλεξ δεν θα αγοράσω...

Και θα του χαρίσω ένα απόσπασμα από τον Εφταλιώτη:

Και τώρα, ας σας ρωτήσω εσάς, αρχοντόπουλα της ρωμιοσύνης, που πάτε στην Ευρώπη και ξοδεύετε τα μαλλοκέφαλά σας: πώς δεν κάνετε κάθε χρόνο κι απόνα ταξίδι στα νησιά μας, να δείτε όλ’ αυτά κι άλλα πιο περίεργα κι όμορφα, και να τα ξέρετε και να τ’ αγαπάτε, σα δικά σας που είναι και να μην αδειάζει και το πουγγί σας, μόνο τρέχετε στα ξένα, και δεν το βλέπετε πως τα μεγαλύτερα έθνη σ’ αυτήν την Ευρώπη σας είναι κείνα που θαμάζουνε τα δικά τους, αυτά τα χωριάτικα που τα θαρρείτε ασήμαντα, και που θ’ αρχίσουνε νάρχουνται καμιά μέρα οι Φράγκοι κοπαδιαστά να τα σεργιανίζουνε και να λεν πως ζουν ακόμα οι χάρες κι οι ομορφιές της Οδύσσειας και τότες θα τ’ αγαπήσουμε και μεις από μίμηση, κι όχι από δικό μας γούστο!

«Η Στραβοκώσταινα». Νησιώτικες ιστορίες, 1894. Άπαντα, Α΄. Εκδόσεις Πηγής, 1952. 131.

Manoliscus είπε...

Προς απάντηση Cacofonix

Σε περιπτώσεις όπως η προκείμενη, η σιωπή είναι χρυσός.