22 Φεβ 2010

Καλυμέρα Ελλάδα!

4 σχόλια:

Cacofonix είπε...

Συγχαρητήρια για την εκλογή σου.

Τις απόψεις μου βέβαια για την παρέα αυτή τις ξέρεις κι όχι απλώς δεν έχουν αλλάξει, αλλά γίνονται ακόμη πιο αρνητικές...

Manoliscus είπε...

Ευχαριστώ βάρδε,
ελπίζω η εκλογή μου να μην επιτείνει την εικόνα σου αυτή :P Η κριτική είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη και τα περιθώρια βελτίωσης μεγάλα σε έναν αγώνα, ο οποίος αποδεικνύεται πως δεν είναι εκατοστάρι αλλά μαραθώνιος.

Ανώνυμος είπε...

το θέμα είναι ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη περί αφύπνισης, όπως και όλοι δεν εχουμε την ίδια άποψη περί δικαιοσύνης.
Η λογική και η ιστορία λέει ότι οι αλλαγές απαιτούν θυσίες, τις οποίες εν προκειμένω όχι μόνο δεν θέλει κανείς να κάνει ή να υποστεί αντίστοιχα αλλά πιθανότατα θα ζητήσει και επιχορήγηση από το κράτος ή την Κοινότητα για να αλλάξει... αλλαγή και να ευεργετείται η πλειοψηφία νομίζω ότι δεν έχει συμβεί. Αν και όταν συμβεί, θα είμαστε σε βαθιά γηρατειά.
(δεν ισχύει ούτε το ένας για όλους ούτε όλοι για έναν, ο καθένας για το τομάρι του)

Manoliscus είπε...

@Ανώνυμος 6:14 μ.μ.

Τόσο η λογική όσο και η ιστορία βρίθουν παραδειγμάτων, όπου η αλλαγή - μεταβολή μιας κατάστασης όχι μόνο απαίτησε θυσίες, αλλά και προσκόμισε πολλαπλάσια οφέλη στα άτομα και τις κοινωνίες εκείνες που την πλαισίωσαν με εξωστρέφεια, δημιουργικότητα και αισιοδοξία.

Θα συμφωνήσω πάντως πως από άτομα που ζητούν επιχορηγήσεις για να αποδεκτούν μία αλλαγή δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά.