17 Οκτ 2009

Μας μισούν


...για την ελευθερία μας.

Ευτυχώς υπάρχει και το μετριοπαθές Ισλάμ. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναϊμ Ελγαντούρ, στην Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Freedom go to hell. Θλίψη.
Η συνέντευξη πολύ αγγελικά πλασμένο τον δείχνει το μουσουλμανικό κόσμο και δε νομίζω ότι έχει δίκιο.

Manoliscus είπε...

@apogonos

Θλίψη και απορία, πράγματι. Η συνέντευξη επόμενο είναι να παρουσιάζει τα φωτεινά σημεία της εικόνας. Από την άλλη βέβαια αποτελεί και ευτυχή ένδειξη πως η ριζοσπαστική εκδοχή του ισλάμ δεν κατόρθωσε ακόμα να μπολιάσει στη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Βασικά η ερώτηση σωστή είναι ποιον εκπροσωπεί, όχι τι εκπροσωπεί. Γιατί και εγώ μπορώ να με χρήσω ότι θέλω - στην Ελλάδα άλλωστε ζούμε.

Manoliscus είπε...

@abravanel
Πραγματικά, θέτεις ένα κρίσιμο ερώτημα. Δεν έχω ασχοληθεί με την κοινότητα και ως εκ τούτου δεν διαθέτω πλήρη εικόνα.

Από μία γρήγορη αναζήτηση βλέπω πως η ένωση της οποίας προΐσταται αποτελεί σωματείο - ομπρέλλα. Κάτι αντίστοιχο της Εκκλησίας της Ελλάδος ή του ΚΙΣ, μόνο που αυτό είναι νομικό πρόσωπο όχι δημοσίου, αλλά ιδιωτικού δικαίου. Όπως και νά 'χει πάντως είναι στο συμφέρον όλων μας να παραμένουν τέτοιοι δίαυλοι επικοινωνίας ανοικτοί.

Sarah είπε...

Το τελευταιο αρθρο του Newsweek The Jihad Against the Jihadis:How moderate Muslim leaders waged war on extremists—and won
Φυσικα υπάρχουν αρκετοι εξτρεμιστες Μουσουλμανοι που μισουν εαυτους, γειτονες, αλλοθρησκους και ξενους. Οπως υπαρχουν και αρκετοι φανταμενταλιστες Χριστιανοι που θελουν να αφανισουν τους μεταναστες, μαυρους, γιατρους που κάνουν εκτρώσεις... . Συγκεκριμενα οι ντοπιες τρομοκρατικες οργανωσεις στις ΗΠΑ, οπως οι Ku Klux Klan, αρχιζουν τις συνεδριασεις τους με το "In the name of God, country and the Klan." Οι τυποι αυτοι χρησιμοποιησαν τον συντηρητικο Προτεσταντισμο σαν πλατφορμα αναρριχησης. Προσεφεραν και προσφερουν σε αποπροσανατολισμενους ανθρωπους απλουστευμενες απαντησεις σε συνθετα ερωτηματα. Οπως οι ένοπλες ομαδες βαθια Χριστιανικες που ζουν την παραζαλη εναλασσομενων συνομοσιων και καραδοκουν να υπερασπιστουν "ιερα και οσια."
Σωστά τα λέει ο πρόεδρος των Μυσουλμάνων. Η καταπιεση που βλέπουμε στις Μουσουλμανικες χωρες δεν ειναι θεμα θρησκειας αλλα ντοπιας κουλτουρας. Η δευτερη απλα κακοποιει την πρωτη και την χρησιμοποιει οπως τη συμφερει.

Δεν υπαρχει πιιο επικινδυνο πραγμα απο το να πιστευεις οτι ο Θεος σου εχει δωσει την "ευλογια" της «ανωτεροτητος.» Τοτε ειναι που γινεσαι αδιστακτος.

Manoliscus είπε...

@Sarah
Ευχαριστώ για την παραπομπή. Φονταμενταλιστές συναντώνται πράγματι σε περισσότερες ομολογίες και ως εκ τούτου δεν περισσεύει κανένας στον αγώνα για ανοικτή κοινωνία και σεβασμό της διαφορετικότητας.