21 Νοε 2008

Πολυτεχνείο - Chavez, σημειώσατε X

Στον απόηχο των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου μία είδηση από τη Λατινική Αμερική ήρθε να υπενθυμίσει πως ο απολυταρχισμός δεν γνώρισε ποτέ χρώμα, φαιό ή κόκκινο. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναμένοντας απώλειες στις επικείμενες πανεθνικές τοπικές εκλογές της Κυριακής δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση

υποψηφίου του κόμματος του: “Αν αφήσετε την ολιγαρχία να επιστρέψει στην κυβέρνηση, τότε προτιμώ να καταλήξω στέλνοντας τα άρματα μάχης της τεθωρακισμένης ταξιαρχίας για να υπερασπιστώ την επαναστατική κυβέρνηση και τον λαό του Carabobo. Καλύτερα, διότι δε θα επιτρέψω στην ολιγαρχία να επιστρέψει στην κατάσταση των προηγούμενων χρόνων. Πατρίς ή θάνατος, είναι το σύνθημα!”.


Ανεξαρτήτως του αν πραγματωθεί η απειλή το προσωπείο πλέον έπεσε αποκαλύπτοντας πίσω από το φιλολαϊκό πρόσωπο του ηγέτη ακόμη έναν δικτατορίσκο, ο οποίος δε διστάζει φοβούμενος το ελεύθερο της βούλησης του λαού του να καταφύγει και αυτός στις ερπύστριες. Τρεχάτε τώρα ν’ αγοράσετε επαναστατικό πετρέλαιο σε τιμή αλληλεγγύης.

5 σχόλια:

Cacofonix είπε...

Καλώς όρισες. Και να ήταν μόνο Chavez! Δες τι έγινε και στη Νικαράγουα...
Αλλά εκεί είναι δημοκρατικά κι ανθρώπινα κι ο καπιταλισμός πεθαίνει και το βατροπαίδι κι ο χοντρός...

Cacofonix είπε...

Και για να δεις πως περιγράφεται το ίδιο γεγονός στις Ελληνικές εφημερίδες διάβασε εδώ:

Αλλος ένας δύσκολος κάβος για τον Τσάβες

Σε κλίμα πόλωσης οι σημερινές εκλογές, ενώ το πετρέλαιο πέφτει και η «Μπολιβαριανή Επανάσταση» αναζητεί νέα καύσιμα.
...
Επιχείρηση αποσταθεροποίησης

Οι «Ταβίστας» φοβούνται ότι η οικονομική ολιγαρχία της Βενεζουέλας και οι Αμερικανοί φίλοι της, έχοντας δοκιμάσει χωρίς τύχη, το 2002, τη συνταγή της Χιλής, δηλαδή τις διαδηλώσεις κατσαρόλας και το στρατιωτικό πραξικόπημα, θα δοκιμάσουν τώρα μια αποσταθεροποίηση τύπου Βολιβίας: στάση και απειλή απόσχισης από εύπορες περιφέρειες που ελέγχει η αντιπολίτευση. Αλλά και ο Τσάβες, ένας πρώην στρατιωτικός που αποδείχθηκε πολιτικά εφτάψυχος, περνώντας από την κόλαση στον παράδεισο πολλές φορές στη ζωή του, υπενθύμισε προ ημερών ότι «η επανάσταση είναι ειρηνική, αλλά ένοπλη», επιτρέποντας στους αντιπάλους του να τον κατηγορήσουν ότι έχει δρομολογήσει από καιρό μια «δικτατορία σε αργή κίνηση».

Και μάλιστα από μια "φιλελεύθερη" εφημερίδα. Δηλα΄δη η ελευθερορυπία τι θα έγραψε;

Του απεσταλμένου μας στο Καρακας Πετρου Παπακωνσταντινου

ΑΣΤΡΑΠΟΓΑΤΟΣ είπε...

Αγαπητέ, καλώς σας βρήκα. Αν και παραμένει νομίζω δικό μου το μπλόγκι, οπότε εγώ είμαι αυτός που θα σας καλωσορίσει :)

Στην υπόθεση περί "Ε" σας πιάνω αδιάβαστο. Αρθρογράφος της, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, του έσερνε τα εξ αμάξης. Έγραφε εκεί ο κύριος Τριάντης:

...Δήλωση που αναδίδει έναν φαιό μεσσιανισμό και προδίδει απροκάλυπτα ολοκληρωτική νοοτροπία. Τελεία και παύλα... Κανένα «φιλολαϊκό» επιχείρημα δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τις ερπύστριες και τον φασισμό
...."Φαίνεται ότι ο Ούγκο Τσάβες τείνει ευήκοον ους στην ανατριχιαστική ηχώ περασμένων -και καταδικασμένων- εποχών που βύθισαν στα τάρταρα τον Σοσιαλισμό και εκμηδένισαν την Επανάσταση. Ακριβώς επειδή είχαν στραγγαλίσει -εν ονόματι του λαού- το ανεκτίμητο αγαθό της ελευθερίας."

Τα λοιπά περί χονδρών και βατροπαιδίων δεν τα πολυπιάνω. Παραμένω εκτός εγχώριων πολιτικών εξελίξεων. Και θαρρώ πως πράττω ορθώς.

Cacofonix είπε...

Συγνώμη για το σχόλιο μου περί "Ε". Όντως αρκούντως καυστικό και ουδόλως μυθοπλαστικό.

Και το καλωσόρισμα ήτο ενός γείτονος όστις ορά τον γείτονα να επιστρέφει από ταξίδιον...

ΑΣΤΡΑΠΟΓΑΤΟΣ είπε...

Πάντα ευπρόσδεκτος, αγαπητέ βάρδε :-)