17 Νοε 2010

Η γενιά του Μνημονίου

Το Πολυτεχνείο ως γεγονός σημάδεψε και χαρακτήρισε μια ολόκληρη γενιά, και δικαίως η 17η Νοέμβρη έχει ταυτιστεί με τους αγώνες του ελληνικού λαού για Δημοκρατία και Πολιτική Ελευθερία. 40 χρόνια μετά η δική μας γενιά, η "γενιά του Μνημονίου" καλείται να κάνει την δική της επανάσταση. Μια επανάσταση όχι πλέον με αιτήματα Πολιτικής Ελευθερίας αλλά Οικονομικής.

Παραλαμβάνουμε χώρα χρεοκοπημένη, χωρίς ανταγωνιστικές υποδομές, με απαρχαιωμένη παιδεία, με μια προβληματική παραγωγική βάση, αλλά το κυριότερο: με το κράτος να παρεμβαίνει, σαν οικονομικός χωροφύλακας, σε κάθε οικονομική δραστηριότητα που θα μπορούσε να παράγει πλούτο και θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Σε κάθε Έλληνα πολίτη αντιστοιχεί πλέον ένα προσωπικό χρέος 50.000 ευρώ, που θα μεταφερθεί αυτούσιο στην επόμενη γενιά αν δεν εφαρμοστεί το Μνημόνιο. Ένα χρέος που συσσωρεύτηκε από τις σπάταλες ελλειμματικές πολιτικές του μεγάλου. διεφθαρμένου κομματικού κράτους των τελευταίων 30 ετών.

Αν θέλουμε αυτό το προσωπικό χρέος να μην διογκωθεί άλλο, πρέπει εμείς, η νέα γενιά, η γενιά του Μνημονίου, να υποστηρίξουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που το συνοδεύουν. Το Μνημόνιο, με τις αλλαγές που προωθεί, αποκαθιστά μερικώς την οικονομική ελευθερία και απελευθερώνει τον τόπο από στρεβλώσεις και ανισορροπίες δεκαετιών. Για να γυρίσει όμως ο ήλιος θέλει ακόμα δουλειά πολλή. Ούτε νεκρούς θέλει, ούτε αίμα· μόνο όρεξη για δημιουργία και πίστη στις δυνάμεις μας.

20 σχόλια:

Tsourolampis είπε...

Γεια σου Μανώλη! Με ενοχλεί ο όρος γενιά του μνημονίου και θα σου πω σε δυο γραμμές το γιατί. Το Πολυτεχνείο ήταν επιλογή της ομώνυμης γενιάς, ενώ εγώ δεν επέλεξα να έρθει το ΔΝΤ να μου βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι με το έτσι θέλω. Τέλος, όταν μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά (και μάλιστα από τα μέτρα που έχω δει ως τώρα κυρίως τα χλωρά καίγονται) δεν μπορεί παρά να νιώσεις την αδικία. Καταλαβαίνω τη σκοπιά του άρθρου σου και ίσως ο τωρινός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί πολλές φορές το μνημόνιο σαν πρόφαση για να κάνει αδιανότητες αλλαγές αλλά και αυτό με ενοχλεί. Δλδ αυτός ήταν ο μόνος δρόμος; πολύ γραικυλισμός. να ρθούνε οι ξένοι να μας πούνε το σωστό.. Αλλά όπως λέει και ο Μάλαμας "τζάμπα σωστός με το στανιό"..

tschuess ;)

Manoliscus είπε...

@Tsourolampis
Η γενιά του πολυτεχνείου δεν επέλεξε την επιβολή μιας στρατιωτικής δικτατορίας, ακριβώς όπως και η δική μας δεν συμμετείχε στο δημοσιονομικό όργιο των τελευταίων ετών.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό που αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε από έναν διεθνή οργανισμό να συνδράμει στην εφαρμογή μέτρων, τα οποία οι δικές μας πολιτικές ηγεσίες δεν διέθεταν το πολιτικό ανάστημα ούτε καν να προτείνουν. Ήταν λέει "εκτός των ιδεολογικών τους ορίων."

Το στοίχημα σήμερα είναι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να καταστεί περιττό το μνημόνιο.

Για να το πετύχουμε όμως αυτό, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε πως το IMF δεν μας έβαλε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Αντιθέτως, προσπαθεί να μας τα βγάλει για να ξαναπερπατήσουμε. Η δυσοσμία όμως είναι τόσο έντονη που με το ζόρι στεκόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Κούταβε, γιατί λες ότι η γενιά μας δεν συμμετείχε στο δημοσιονομικό όργιο;
Όλοι μας πήγαμε σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο και κάποιοι από εμάς καθίσαμε λίγο παραπάνω από 4 χρόνια.
Οι περισσότεροι από εμάς έχουν πάρει μία επιδοτησούλα νεανικής επιχειρηματικότητας προκειμένου να ανοίξουμε δικηγορικό γραφείο.
Επιπλέον, η μεζονέτα που μου μεταβίβασαν πέρυσι οι συνδικαλιστές γονείς μου αξίας 200.000 Ευρώ καθώς και το mazda που μου αγόρασαν την ημέρα της αποφοίτησης μου απαλύνουν και με το παραπάνω τον πόνο των 50.000 Ευρώ χρέος που μου αφήνουν.

Manoliscus είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή, η αναφορά σε συλλογικότητες ενέχει κάποιες φορές και τον κίνδυνο γενικεύσεων. Πολλά παιδιά της ηλικίας μου φέρουν μερίδιο ευθύνης, άλλοι σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό. Δεν είχαμε όμως την ευκαιρία να διαχειριστούμε δημόσιο χρήμα, ούτε να διαμορφώσουμε καταστάσεις από θέσεις ευθύνης.

Η συναίσθηση της ατομικής μας ευθύνης είναι πράγματι κρίσιμη και καλό είναι να μας οδηγεί σε μικρές διορθωτικές κινήσεις των κακώς κειμένων, όχι σε πουριτανικό αυτομαστίγωμα.

Και κάτι τελευταίο επί προσωπικού. Έχω ενταχθεί σε πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας (ΕΣΠΑ) και λειτουργώ τη δική μου μικρή επιχείρηση αντιμέτωπος με μία εξαιρετικά δυσχερή οικονομική συγκυρία. Παρά ταύτα έχω απορρίψει τόσο την ασφυξία της υπαλληλοποίησης όσο και τη ζεστή αγκαλιά του δημοσίου.

Καταλαβαίνεις επομένως πως ένα επιπρόσθετο βάρος 50.000 Ευρώ είναι για εμένα δυσβάσταχτο. Δεν επιθυμώ όμως ούτε να λιθοβολήσω αυτούς που μου το κληροδότησαν, ούτε και να το μεταφορτώσω στα δικά μου παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κούταβε,

Έχεις απόλυτο δίκαιο ότι δεν συμμετείχαμε από θέσεις ευθύνης και να διαχειριστούμε το δημόσιο χρήμα. Αυτό όμως μπορεί να ισχυριστεί και οι πλειοψηφία της προηγούμενης γενιάς. Το μόνο που έκαναν είναι να ψηφίζουν τους λάθος ανθρώπους, ακριβώς όπως και η γενιά μας τα τελευταία 10 χρόνια.

Κακός το πήρες προσωπικά, μέρος του σχολίου μου. Δεν γράφω για να κάνω τον ηθικοδιδάσκαλο και σίγουρα δεν υποστηρίζω ότι όταν όλοι παίρνουν ένα βοήθημα από το κράτος το ηθικό είναι να το αρνηθείς ακόμα και αν το έχεις ανάγκη.

Το point που ήθελα να κάνω είναι πως πρέπει να υπολογίζουμε το κόστος του υπερδανεισμού της προηγούμενης γενιάς.

Το κόστος προκύπτει 1) από τα επιτόκια 2) από της στρεβλώσεις που δημιουργεί στο σύστημα των τιμών και 3) από την αυθαίρετη αναδιανομή που επιφέρει.

Αν δεν υπήρχαν τα παραπάνω τότε αυτό που θα είχε γίνει είναι: Μεταβιβάζει το κράτος στους γονείς μου 100.000 Ευρώ. Οι γονείς μου τα κληρονομούν σε εμένα και την αδερφή μου και ακολούθως εγώ και η αδερφή μου τα πληρώνουμε στο κράτος. Αυτό δεν έχει κανένα κόστος.

Όπως είπα όμως ήδη υπάρχει το επιτόκιο. Αυτό έχει διπλό ρόλο. Από τη μία, επιβαρύνει την αδερφή μου και εμένα με τόκους (συνεπώς η παραπάνω μεταφορά αποκτάει κάποιο κόστος και την κάνει φαίνεται άσκοπη). Από την άλλη όμως ενδέχεται οι γονείς μας να πήραν μικρότερο στεγαστικό δάνειο την δεκαετία του 80 αφού πήραν της 100.000 από το κράτος. Και ενδέχεται οι γονείς μου (οι ιδιώτες στο σύνολο αν ξεφύγουμε από την μεταφορά) να πλήρωναν μεγαλύτερα επιτόκια από το κράτος. Συνεπώς θεωρητικά τουλάχιστον εδώ προκύπτει ένα όφελος. Δανείζεται το κράτος για λογαριασμό πολιτών με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που θα πλήρωναν οι πολίτες.

Οι στρεβλώσεις πάντως είναι αρκετά μεγαλύτερες από το παραπάνω θεωρητικό όφελος και συνεπώς καθιστούν την παραπάνω μεταφορά ανορθολογική από μακροοικονομική σκοπιά.

Τέλος, είναι η αυθαίρετη αναδιανομή και η συνέπειες της επί του αξιακού συστήματος μιας ολόκληρης κοινωνίας. Δεν εξασφάλισαν όλοι οι γονείς 50.000 από το κράτος για κάθε παιδί. Οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ εξασφάλισαν πολύ περισσότερα ενώ κάποιοι άλλοι πολύ λιγότερα. Συνεπώς, αν και το επιχείρημα για διαγεννεακή «κλοπή» (συγχωρέστε μου τη λέξη, δεν βρίσκω καλύτερη) έχει αντεπιχειρήματα, αυτό της διαστρωματικής «κλοπής» ευσταθεί περισσότερο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω τον ρόλο που έχουν παίξει σε όλα αυτά οι ρωσο-τσολιάδες του ελληνικού κόκκινου στρατού του δικομματισμού, υπό την καθοδήγηση του αρχηγού τους George Soros.

Manoliscus είπε...

Ωραία όλα αυτά, ομολογώ όμως πως στην τελευταία παράγραφο σε έχασα. Ο Είναι φίλος μας ο Soros... ;-)

Cacofonix είπε...

Πραγματικά, η συλλογική ευθύνη, έστω και με την ανοχή, είναι μια πραγματικότητα για όλους εμάς που δεν τα φάγαμε με τον κ Πάγκαλο και τον πρωθυπουργό του.


Έτσι κι εγώ αποφάσισα να υποστηρίξω έναν πολιτικό σχηματισμό που να διακυρήττει τρια απλά αλλά πολύ βασικά πράγματα:
1. δημοσιονομική υπευθυνότητα.
2. περιορισμένη κυβέρνηση και κράτος.
3. ελεύθερες αγορές.

Ωχ συγγνώμη αυτές είναι οι βασικές αρχές του Tea Party κι εσείς της "φιλελεύθερης" συμμαχίας τους θεωρείται ακροδεξιούς αντιδημοκρατικούς ρατσιστές.

Οπότε συγγνώμη λάθος πόρτα χτύπησα; Εδώ δεν γίνεται τέτοια συζήτηση.

Θα ήθελα να μου πεις, αν θες βέβαια, ποιες είναι οι θέσεις της "φιλελεύθερης" συμμαχίας για την οικογενειοκρατία;

Θα τρουπώσετε κι εσείς στο κόμμα της μάνας του δημάρχου του Καρπενησίου;

Manoliscus είπε...

@Cacofonix
Νομίζω πως σου βγαίνει μια επιθετικότητα για τα παιδιά της ΦιΣ, η οποία είναι αχρείαστη.

Αίσθηση μου πως στα τρία αυτά σημεία βρισκόμαστε πιο κοντά από κάθε άλλη υπάρχουσα πολιτική δύναμη. Και θα εξακολουθούμε να βρισκόμαστε ανεξαρτήτως των κινήσεων Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα για το Tea Party υπάρχει σχετική φιλελεύθερη αρθρογραφία, η οποία απέχει πολύ από την μονόπλευρη παρουσίαση των εγχώριων ΜΜΕ (εδώ ή εδώ).

Το ατόπημα, από το οποίο διαπιστώνω πως δεν ξεφεύγεις ούτε εσύ, είναι πως ηθελημένα ή άθελα σας ταυτίζετε το ρεύμα των tea parties με την Sarah Palin. Θα βοηθούσε πολύ την οικονομία της συζήτησης αν προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τα κουτάκια και τα απλοϊκά σχήματα.

Cacofonix είπε...

Δεν ταυτίζω εγώ το κίνημα του Tea Party με τη Σάρα Πέιλιν. Το Tea Party το κάνει...

Εσύ φαντάζομαι συμφωνείς με τον Παγουλάτο για το Tea Party ο οποίος επίσης αρθρογραφεί στις παραπομπές που μου απευθύνεις; Και δεν θυμάμαι αν είναι και πολιτικός σου συνοδοιπόρος.

Όταν αναφέρθηκα στο νεποτισμό, προφανώς δεν αναφερόμουνα στη κ Μπακογιάννη. Αυτός είναι δεδομένος. Στον κ Καμίνη αναφερόμουνα, ο οποίος κατά ένα παράδοξο τρόπο έμεινε και πάλι στο απυρόβλητο.

Λοιπόν ποια είναι η θέση σας για την οικογενειοκρατία. Φαντάζομαι ότι θα συμφωνείς με τον κ Μάνο στη στήριξη του κ Καμίνη ως ιδεολογικού συνοδοιπόρου. Έτσι δεν είναι;

ΥΓ1 Πατροναρισμοί του τύπου "Νομίζω πως σου βγαίνει μια επιθετικότητα για τα παιδιά της ΦιΣ, η οποία είναι αχρείαστη"
δεν νομίζω ότι σε τιμούν ιδιαίτερα. Πες αυτό που θες να πεις κι άσε τις επιθέσεις. Σπάω πλάκα πως προσπαθείτε να τα χωρέσετε όλα.

ΥΓ2 Και μια φιλική συμβουλή. Ασχολείσου με το Tea Party, Κι άσε τις "ανελεύθερη συμμαχία". Αξίζει τον κόπο. Αν πάλι δεν το θες μην το κάνεις...

Manoliscus είπε...

Αγαπητέ Cacofonix,
μου φαίνεται πως οι ρεπουμπλικάνοι της Sarah Palin προσπαθούν απλά να καπελώσουν (aka endorse) το κίνημα του τσαγιού, προς το παρόν η ταύτιση δεν αποτελεί παρά wishful thinking.

Λίγο παρακάτω βλέπω πως χρησιμοποιείς τη λέξη συνοδοιπόρος και μάλιστα δις.

Συνοδοιπόρος είναι ένας μειωτικός χαρακτηρισμός, τον οποίο χρησιμοποιούσε η μετεμφυλιακή δεξιά κατά την άσκηση λεκτικής - και όχι μόνο βίας - επί ενός μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας. Είναι μία λέξη που μου προκαλεί απέχθεια, και είναι ευτυχές που εν έτει 2010 έχω την ελευθερία να σου ζητήσω να την πάρεις και να τη βάλεις εκεί που καλά ξέρεις.

(Γράφω βλέπεις πάντοτε αυτό που θέλω να πω και είμαι ευγενικός όπου και όταν κρίνω.)

Τέλος δεν γνωρίζω αν ο κος Καμίνης βαρύνεται με νεποτισμό. Κατ' εμένα αποτελεί μια σοβαρή, υπερκομματική επιλογή των Αθηναίων και μένει να δούμε αν θα ανταποκριθεί στις υψηλές τους προσδοκίες.


Υ.Γ. Ευχαριστώ για τη φιλική συμβουλή.

Catus είπε...

1) Μέγα πάθος. Ωσαν να βλέπω ΕΑΑΚ και ΠΚΣ να τρώγονται.Σε λίγο θα βγουν και τα καδρόνια.

2) "για τα παιδιά της ΦιΣ" : σε κάθε περίπτωση τους αναγνωρίζεις βλέπω το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας....
Πέραν από τα λάθη και τις ενίοτε προσωπικές επιδιώξεις μακάρι να πύκνωναν κινήσεις, όπως η Φ.Σ. και να βλέπαμε περισσότερους "νεανίας" να ασχολούνται με το μέλλον αυτού της δύσμοιρης χώρας.

3) Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι ο συμπαθής μας Canis βλέπει με συμπάθεια το "νέο εγχείρημα" Μαρκογιαννάκη, Κιλτίδη και Ντόρας.

4) Έρχονται μέρες δύσκολες. Το μνημόνιο βουλιάζει την χώρα σε στασιμοπληθωρισμό και διαρκή ύφεση. Βλέπω τον κόσμο να κατεβαίνει σε λίγο με τα τσικάλια (sic) στο δρόμο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Cacofonix είπε...

Τα νέα για το Tea Party που παραθέτιες είναι και παλιά και χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Οι libertarians, αν υπήρχαν τέτοιοι, όντως έφυγαν αλλά μάλλον καλό έκαναν παρά κακό. Οι υποψήφιοι του Tea Party που εκλέγηκαν στο Ρεπουμπλικάνικο κόμμα ήταν καλοί συντηρητικοί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC.

Άλλωστε οι σημερινές - χτεσινές - δηλώσεις της κ Πέιλιν μάλλον με δικαιώνουν. Το επιχείρημά σου χρησιμοποιείται κυρίως από τους Ομπαμικούς για να καθυσηχάσουν τον κομματικό τους μηχανισμό. Η σφαλιάρα που προβλέπεται είναι βλέπεις πολύ σημαντική.

Ας μη ξεχνάμε βέβαια ότι οι θιασώτες του Tea Party είναι από τους πιο "πλούσιους και πιο μορφωμένους" αμερικάνους κι αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό κίνημα στον κόσμο το οποίο παράγει πολιτική.

Συνοδοιπόρος: επίσης υπάρχει κι αυτό το νόημα: β. (σπάν.) αυτός που ακολουθεί την ιδεολογία ή τις αρχές κάποιου ο οποίος θεωρείται πρωτοπόρος. που είναι κι αυτό που εννοούσα. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη λέξη οπαδός αλλά θεώρησα ότι η λέξη συνοδοιπόρος θα σου έδινε ένα βαθμό ισότητας, τον οποίο σαφέστατα και κατηγορηματικά δεν θες. Οπαδός λοιπόν από εδώ και πέρα, όπως αγαπάς.. Αλλά ο καθείς "εξ' ιδίων τ' αλλότροια κρίνει" θα μου πεις. Σωστό θα σου απαντήσω.

Τώρα περί του ανεξαρτήτου αποφοίτου του ΣΑΚΑ - που όλως τυχαίως το τελείωσε στα μαύρα χρόνια της χούντας - κ Καμίνη, η σοβαρότητα του εξαντελείται θαρρώ με τη συναναστροφή του μετά του κ Μάνου. Διότι βλέπεις αγαπητέ ο κ Καμίνης προτάθηκε από τον κ Κουβέλη, και πρώτη σε σταυρούς στο συνδυασμό του ήταν η κ Κουβέλη, κόρη του Φώτη, Μαρία. Τυχαία; Δεν νομίζω! Απλά χάνεται μέσα στη "σοβαρότητα" που αποπνέει ο κ Καμίνης και τα συμπαρομαρτυρούμενα ΜΜΕ που μετά ολοκλήρωτικού πάθους και τον ελατρέψαν, αλλά και τον εξέλεξαν.

Όπως καταλαβαίνεις η υπερκομματική επιλογή του 1/3 των Αθηναίων φροντίζει κατα κύριο λόγο τα φέουδά της. Άλλωστε η ανηθικότητα της ευκολίας με την οποία ο κ Καμίνης μεταπήδησε από τον Συνήγορο του Πολίτη (στους οποίους δυστυχώς γι' αυτόν και για εσένα περιλαμβάνονται κι οι Δεξιοί) σε υπερκομματικό Αριστερό υποψήφιο - το σοβαρός επέτρεψε μου να μην του το αποδώσω ακόμη γιατί θα πρέπει να τον κερδίσει - είναι η καλύτερη απόδειξη γιατί οι ανεξάρτητες αρχές στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητες. Και για τον οποίο λόγο θα πρέπει να καταργηθούν και ν αντικατασταθούν από δικαστές καριέρας. Κι απορώ σε ποια χώρα που αγαπά την ελευθερία της, θα επέτρεπε να συνασπισθεί ιδεολογικά ο μέχρι πρότινος και μόλις παραιτηθείς Συνήγορος του πολίτη. Μόνο στην μπανανία του προοδευτικού ΠΑΣΟΚ αυτά...

ΥΓ Σου έχω πει ότι θα συνεχίζω όποτε όταν κι όπως θέλω. Εσύ δεν έχεις παρά να μου ζητήσεις να το βουλώσω. Αλλά πατροναρίσματα κι εκφράσεις του τύπου να την πάρεις και να τη βάλεις εκεί που καλά ξέρεις. δεν σε τιμούν κι όπως καταλαβαίνεις δεν είναι καν επιχείρημα. Δεν θα πέσω στο επίπεδό σου...

Ευτυχώς σε δυο χρόνια οι Αμερικάνοι θα έχουν μια πραγματικά φιλελεύθερη πρόεδρο...

Manoliscus είπε...

@Cate
αν το πρώτο διάστημα η ΦιΣ αντιμετώπισε παιδικές ασθένειες και σήμερα της αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, τότε δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε πως με λίγη προσπάθεια ακόμα θα καταφέρει να ενηλικιωθεί.

Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός πως η Φιλελεύθερη Συμμαχία αποτελεί κίνηση πολιτών, στην οποία δεν συμμετέχουν επαγγελματίες της πολιτικής. Αυτό σημαίνει πως τα περισσότερα μέλη της είναι νέοι επαγγελματίες με λίγο διαθέσιμο χρόνο και παράλληλα με μεγάλη διάθεση συμμετοχής στα κοινά.

Θα είναι λοιπόν ευτύχημα αν τα επόμενα χρόνια γίνουμε μάρτυρες ή και διαμορφωτές παρόμοιων πρωτοβουλιών, ανεξάρτητα από την πολιτική κατεύθυνση του καθενός.


@Cacofonix
Αγαπητέ δεν είμαστε παιδιά και καταλαβαίνω πολύ καλά τη σημειολογία των όσων γράφεις. Το "συνοδοιπόρος" έρχεται από μια σκοτεινή εποχή και το εάν η αντίδραση μου με τιμά ή όχι δεν είναι κανενός άλλου υπόθεση παρά δική μου.

Η αλήθεια είναι πως θεωρώ το επίπεδο σκέψης σου χαμηλό και αν θυμάμαι καλά στο έχω ξαναγράψει. Εκτιμώ όμως τον χρόνο και τις δυνάμεις που αφιερώνεις σχολιάζοντας τις αναρτήσεις μου, ακόμα και όταν το μόνο που έχεις να εισφέρεις είναι ασύνδετα γεγονότα ανακατεμένα με χολή. Αν εκτονώνεσαι χαρακτηρίζοντας εμένα και άλλους ως φιλελεύθερους εντός εισαγωγικών, ως συνοδοιπόρους ή ως οπαδούς, δικαίωμα σου. Η επιθετικότητα σου όμως είναι πράγματι αχρείαστη. Και αυτό στο γράφω ως φιλική συμβουλή, όπως ένας λογικός άνθρωπος στον ευερέθιστο παππού του :-)

logoIMF είπε...

ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
http://logoimf.wordpress.com/
http://www.facebook.com/pages/LEME-NAI-STO-MNEMONIO-IMF-Greek-fans/166299650066365

Να ενωθούμε ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφορές στο ΥΠΕΡ-Μνημονιακό Block.

Με γνώση και χιούμορ

Manoliscus είπε...

@logoIMF

Κανένας δεν χαίρεται που η χώρα μας τέθηκε εκτός αγορών και αναγκάστηκε να προσφύγει σε έναν διεθνή οργανισμό για ν' αποφύγει τα χειρότερα. Προσπαθείς να δημιουργήσεις viral καλαμπούρι, δεν είσαι όμως παρά ένα κακέκτυπο του #logo31.

Πάντα καλό το χιούμορ, για τη γνώση σου όμως θα μου επιτρέψεις να διατηρώ επιφυλάξεις.

Cacofonix είπε...

Τα σχόλια σου περί ανερμάτιστων σκέψεων μάλλον αφορούν εσένα παρά εμένα.

Παλιά έγραφα και στους άλλους. Απλά είναι τόσο "φιλελεύθεροι" που δεν αντέχουν την ελευθερία των άλλων, όπως κι εσύ...

Και μετά απορείς που κανείς δεν ασχολείται μαζί σας, ή που στηρίξατε σα Α-ΦΣ τον σταλινίσκο της Θεσσαλονίκης.

Μύχιες επιθυμίες...

ΥΓ Δεν θα πέσω στο επίπεδό σου να σου απαντήσω με προσωπικά σχόλια. Πρώτον γιατί πιστεύω ότι οι χαρακτηρισμοί αφορούν αυτόν που τους εκτοξεύει κι όχι αυτόν στον οποίον απευθύνονται. Δεύτερον γιατί οι χαρακτηρισμοί δεν είναι επιχειρήματα, το αντίθετο μάλιστα. Τρίτον οι χαρακτηρισμοί δεν χαρακτηρίζουν την αγάπη για την ελευθερία. Κι εσείς οι "φιλελεύθεροι" τους έχετε πολύ εύκολα τους χαρακτηρισμούς...

Θα τα ξαναπούμε...

Catus είπε...

Γιατί τόση εμπάθεια κακόφωνε;
Δεν γουστάρω να γίνομαι συνήγορος του κυνός, αλλά αν τραβάς τόσο τρελό ζόρι, τότε δεν έχει παρά να μην ξαναεπισκεφτείς τη σελίδα. Kαι εγώ μπορεί να διαφωνώ διαμετρικά με πολλές απόψεις του Canis αλλά δεν καταλήγω σε προσωπικές επιθέσεις.
Λοιπόν για να χαλαρώσεις προτείνω Sarah Palin's Alaska και ειδήσεις στο Fox News. Αντε goodnight

post graptum: Tι ωραία μέρα σήμερα,με την Ντόρα να επαγγέλλεται την ανανεώση και το άνοιγμα στους νέους. Πόσο μας λείπουν αυτές οι δόσεις κωμωδίας σε αυτήν την δύσκολη εποχή.

p.graptum 2: A ρε Canis θέλεις και συ να φωνάξεις ζήτω η Dora, μα η λογική δεν σε αφήνει.

p.graptum 3 : Εγώ προσωπικά πάντα υποστήριζα την Dora...Dοra the explorer and Bob the builder: top values

Manoliscus είπε...

Cate, μου διώχνεις τους πελάτες!
Μια μέρα θα βάλω διαφημίσεις και θα τα 'κονομάω τρελά, αυτό είναι το σχέδιο :P

post post graptum: Μαρκογιαννάκης, ανερχόμενο αστέρι στο πολιτικό στερέωμα. Τα νιάτα και η ελπίδα του τόπου.

post post graptum 2: Περισσότερο από τη λογική δεν μ' αφήνει το ένστικτο αυτοσυντήρησης.

post post graptum 3 : Γιατί κοροϊδεύεις; Δεν είπαμε πως εδώ ασχολούμαστε μόνο με υψιπετείς ιδέες; Εδώ μέσα είναι ακόμα Μόναχο.

Catus είπε...

A ρε Κούταβε, μην αναφέρεις τέτοιες πόλεις. Γεννούν ανακλαστικά συνειρμούς τύπου HofbräuHaus και τί να σου κάνει το Beer Academy... zurück in der Realität.

Manoliscus είπε...

Πονάει η καρδιά μου.