29 Μαρ 2010

The Low Office

Η σημερινή ανάρτηση αφιερώνεται σε ασκούμενους και νέους δικηγόρους, οι οποίοι προσπαθούν να βιοπορισθούν ασκώντας "δικηγορία πεζοδρομίου". Οι συγκεκριμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες ποτέ δεν αποτέλεσαν μέλη της G700, καθώς καθαρές απολαβές αυτού του ύψους αποτελούν μάλλον ευσεβή πόθο. Αδέρφια μπορεί να μας τρέχουν, μπορεί να μας αντιμετωπίζουν ως γραμματειακή υποστήριξη, οι περισσότεροι όμως είμαστε ακόμα νέοι, ελεύθεροι κι ωραίοι. Στο χέρι μας είναι να αντιμετωπίσουμε την δικηγορία ως λειτούργημα και ως πρόκληση, στο χέρι μας είναι να μην καταλήξουμε εκκολαπτόμενοι Μπαρμπουτσόπουλοι.


το σκιτσάκι δια χειρός Άννας Ψηλάφηση - δικηγόρου ΔΣΑ, δημοσιεύεται στην τελευταία σελίδα του περιοδικού ΣΥΝήΓΟΡΟΣ, τεύχος 77/2010.

7 σχόλια:

athinovio είπε...

Καταρχάς να συστηθώ: λέγομαι αθηνά και διαβάζω στα μουλωχτά το μπλογκάκι εδώ και μερικές εβδομάδες, καιρός λοιπόν να συμβάλω κι εγώ με το σχόλιό μου, το εξής απλοικό:

Οι περισσότεροι γοητεύονται και ακολουθούν αυτό το επάγγελμα διότι βλέπουν πολλά αμερικάνικα έργα, τα οποία παραπλανούν τους νέους, αφού δίνουν την εντύπωση ότι το νομικό σύστημα είναι σαν το αμερικάνικο και ότι οι υποθέσεις είναι όλες συνταρακτικές.

Όπως με εκείνο το έργο με τον τομ κρουζ που οδήγησε σε στρατιωτικές σχολές ουκ ολίγους νέους για ουκ ολίγα χρόνια...

Την καλησπέρα μου!

Manoliscus είπε...

Καλώς ήρθες Αθηνά! Κι εγώ σε παρακολουθώ τακτικά, χάρηκα που εμφανίστηκες. Μου θύμισες τον αδερφό ενός φίλου, ο οποίος μικρός ήθελε να μπει δικαστικό επειδή γούσταρε που στις ταινίες χτυπούσαν το σφυρί της έδρας :D

Βασικά εδώ στο Canis Libertatis έχουμε ήδη μια Αθηνά (athinoudio), μας διαβάζει μουλωχτά εδώ και κάτι χρόνια, όμορφο όνομα.

Ανώνυμος είπε...

όχι και μουλωχτά! κοτζάμ ηλεκτρονική παρακολούθηση των αναγνωστών σας τζάμπα την έχετε; Να θυμίσω ειρήσθω εν παρόδω ότι όλα στη ζωή ετούτη είναι θέμα επιλογής. Τα σέβη μου φίλτατε Canis και φιλτάτη συνονόματη.
Το Αθηνούδιον 007

Manoliscus είπε...

@athinoudio
Μπα, πώς και ξετρύπωσες από το δικηγορικό σου λαγούμι εσύ; :D

Πολλά στη ζωή είναι θέμα επιλογής, όπως το να κάνεις το παιδί σου δικηγόρο.
Και ο παράγοντας τύχη όμως δεν είναι διόλου αμελητέος, ακόμα και για κάποια control freaks όπως οι φερέλπιδες δικηγορΙνοι (= ο/η δικηγόρος).

S G είπε...

"Όπως με εκείνο το έργο με τον τομ κρουζ που οδήγησε σε στρατιωτικές σχολές ουκ ολίγους νέους για ουκ ολίγα χρόνια..."

εκεινο το εργο?!?! μιλας για το Τοπ Γκαν, την τεταρτη καλυτερη ταινια της δεκαετιας του 80 ετσι προσβλητικα?! αισχος.

παρεπιμπτοντως και το Firm με τον Κρουζ πρεπει να επεισε αρκετους να γινουν δικηγοροι.

Roark είπε...

Εμένα παραλίγο να με καταστρέψει προς την δικηγορία αυτό, αλλά τελικά με γλύτωσε αυτό!

Manoliscus είπε...

@S G
Κορυφαία ταινία το the Firm.
Τόσο οι νομικές σπουδές όσο και η δικηγορία στις ΗΠΑ δεν πρέπει να έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα καθ'ημάς. Εχω όμως την εντύπωση πως η επαφή τους με τις ταινίες του Hollywood είναι εξίσου μικρή.

@Roark
Για εμένα ήταν ο Χάρης Ρώμας, ο οποίος σε ρόλο χασοδίκη πρώτος μου έδειξε τον λαμπρό δρόμο της δικηγορίας.