30 Σεπ 2009

Οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι δείχνουν τον δρόμο

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της χαιρετά το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών και την σημαντική νίκη που κατάφεραν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) αυξάνοντας την εκλογική τους απήχηση σε ένα ιστορικό 14,6% και σχηματίζοντας κυβέρνηση συνεργασίας με τo κεντροδεξιό κόμμα της καγκελαρίου Angela Merkel.



Την στιγμή που η Γερμανική οικονομία εξακολουθεί να δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης επιβραβεύει το αίτημα περιορισμού της κρατικής παρέμβασης στην αγορά, της μείωσης των φόρων και του σεβασμού του κράτους δικαίου. Ο παράλληλος εκλογικός καταποντισμός εκείνων των δυνάμεων που υπόσχονταν περισσότερο κράτος αποτελεί επικρότηση των πολιτικών διασφάλισης και αύξησης του πλούτου έναντι θολών υποσχέσεων αναδιανομής του.


Οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι δείχνουν τον δρόμο εξόδου από την οικονομική κρίση και εμπνέουν αρθρώνοντας σαφή μεταρρυθμιστικό, φιλελεύθερο λόγο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και που να κατέβαινε και ο Μαρκουλάκης ε; Χιλή θα την κάναμε τη Βαβαρία!

Manoliscus είπε...

@p.s.

Λες να είχε τόση πέραση στις μικρές χωριατοπούλες της Βαυρίας; Καλύτερα πάντως Χιλή παρά Μπενεθουέλα ή Κούμπα.

Παρεμπιπτόντως η βαυαρική οικονομία είναι τόσο εξωστρεφής και ανταγωνιστική που θα σ' έπιανε ναυτία.

Ανώνυμος είπε...

Κούταβε, ο φιλελευθερισμός στην Ελλάδα έχει συκοφαντηθεί τόσο πολύ από τη δήθεν αριστερά, αλλά και από τη ΝΔ, ώστε είναι πολύ δύσκολο να πείσεις κάποιον. Το βιώνω κάθε μέρα σε συζητήσεις με φίλους (που κατά τ' άλλα είναι λογικά σκεπτόμενοι) οι οποίοι μόλις αναφερθεί η λέξη φιλελευθερισμός κάνουν σαν να είδαν το σατανά.

Cacofonix είπε...

Ο φιλελευθερισμός στην Ελλάδα έχει καταρχήν συκοφαντηθεί από τους ίδιους τους φερόμενους κι ως φιλελεύθερους...

Ανώνυμος είπε...

Όντως, η Γερμανία είναι αρκετά εξωστρεφής και ανταγωνιστική στο εμπόριο όπλων, καθώς και στις εξαγωγές πυρινικών αποβλήτων στους ιθαγενείς (έτσι τους αντιμετωπίζουν) μεταξύ άλλων.

Ούτε στο κρεοπωλείο της Χιλής θα θελα να 'μαι, ούτε στην απομονωμένη από το εμπάργκο Κούβα, στερούμενη βασικά είδη και φάρμακα, ούτε στη Βενεζουέλα φυσικά που ακόμα μαστίζεται από τη φτώχεια.

Παρεπιτπώντος το δελτίο τύπου της ΦΣ μου θυμίζει τις ανακοινώσεις του π.μπουρό του ΚΚΣΕ, επιλεκτική ανάγνωση της συγκηρίας, έχει ιδρύσει σχολή τελικά ο σταλινισμός, μωρέ μπράβο συγκλήσεις!

Manoliscus είπε...

@apogonos
Πραγματικά, σήμερα υποδέχθηκα σήμερα φίλη από τας Αθήνας και σε πολιτική μας συζήτηση πίσω από τη λέξη φιλελευθερισμός μου πετούσε συνεχώς κι ένα ωραιότατο "άκρατος". Σατανάς, όχι αστεία!

@Cacofonix
Τους φερόμενους πράγματι, αν και τα ταμπελάκια ορισμένες φορές αποτελούν ασθενές πολιτικό επιχείρημα. Κι εγώ θα επιθυμούσα να δω φιλελεύθερες λύσεις στην πράξη και όχι μόνο σε διακηρύξεις.

@p.s.
Θέλω να πιστεύω πως κανείς μας δεν επιθυμεί να ζει σε μία ανελεύθερη χώρα. Η Χιλή πάντως οφείλει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική της σταθερότητα και την ευημερία που απολαμβάνει στα Αγόρια από το Σικάγο και όχι σε πλαίσια που κατέβαζε ο Ρήγας στην Πάντειο.

Όσο για το δελτίο τύπου, θα μεταφέρω την παρατήρηση στον Κομισάριο Προπαγάνδας, ο οποίος θα τη μελετήσει και θα συγκαλέσει επιτροπή προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις επί της ουσίας και επί της διαδικασίας :)

Εμένα πάντως είναι του γούστου μου, με εκφράζει και γι' αυτό άλλωστε την αναδημοσιεύω.
Εύγε στον συντάξαντα, άξιος ο μισθός της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ!