21 Σεπ 2009

Περαστικά και στους δύο

Η εισαγωγή της Υπουργού Εξωτερικών στο Ερρίκος Ντυνάν με συμπτώματα πνευμονίας ανησύχησε φίλους και συνεργάτες και πήγε πίσω έναν δύσκολο και απαιτητικό προεκλογικό αγώνα. Από εδώ δεν μπορώ παρά να της ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση και καλή επάνοδο στις πολιτικές επάλξεις.

Δοθείσης της ευκαιρίας αισθανόμαι την ανάγκη να σταθώ αλληλέγγυος και να ευχηθώ περαστικά όχι μόνο σε ένα κυβερνητικό στέλεχος, αλλά και σε έναν φέρελπι πολιτικό της γενιάς μου, ο οποίος κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής του θητείας στραμπούλιξε τον δεξιό του αστράγαλο. Ο Ανδρέας, του οποίου η κατάταξη πριν από έναν περίπου χρόνο είχε τύχει ιδιαίτερης προβολής, επέλεξε κόντρα στο ρεύμα των ημερών να υπηρετήσει την πατρίδα του από τη θέση του εφέδρου αξιωματικού Ειδικών Δυνάμεων. Τον θαυμασμό ακολούθησε η απογοήτευση, όταν ο Ανδρίκος τραυματίστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας και από τον περασμένο χειμώνα μέχρι σήμερα τυγχάνει ανανεούμενων 60μερων αναρρωτικών αδειών, αδυνατώντας κυριολεκτικά να πατήσει πόδι σε στρατόπεδο. Το καλοκαίρι αυτό θα ήταν ένα ατέλειωτο μαρτύριο για αυτόν και τους δικούς του. Υποθέτω πως αυτές τις στιγμές βρίσκεται σε κάποιο ιδιωτικό αναρρωτήριο κάνοντας φυσιοθεραπεία και παρακολουθώντας κατάκοιτος την επάνοδο των Παπανδρέου στην εξουσία.

Κρίμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, κρίμα και για τη δημόσια εικόνα του. Αν κάποιος αντιλαμβάνεται την τραγικότητα της κατάστασης καλείται να επιληφθεί. Εγώ ούτε δημοσιογράφος είμαι ούτε γιατρός για να βοηθήσω.

6 σχόλια:

abravanel είπε...

λολ

Μετά κατηγορούν τον ΓΑΠ για ενδοτικότητα - αφού έχει insider information για το τι διαδραματίζεται στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ενώ ο καημένος ο Γ.Καρατζαφέρης είναι αναμενόμενο να μην έχει ιδέα και να ζητά να πάρει την Πόλη - ποιος να τον πληροφορήσει; Ο Αϊβαλιώτης ;

Manoliscus είπε...

Τον κύριο Αϊβαλιώτη θα μπορούσαν μια χαρά να τον τοποθετήσουν στο Εθνικής Αμύνης. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, με τον μακαρίτη τον Άκη.

Όσο για το insider, ο Θεός να το κάνει :P

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν δύο κατηγορίες Ελλήνων. Αυτοί που τρώνε μέρος της ζωής τους στις σκοπιές και τις αγγαρείες (γόπινγκ), και αυτοί που από τις επάλξεις του πενταγώνου (πολιτικοί και δημοσιογράφοι) δικτυώνονται και τσεπώνουν το παραδάκι από τις αμυντικές προμήθειες.

Manoliscus είπε...

@apogonos

Λομπίστες και γοπίστες, πραγματικά ευφάνταστος ο διαχωρισμός.

Το ζητούμενο βέβαια είναι να αναλογιστεί ο κάθε πολίτης την ατομική του ευθύνη και να αντιστοιχεί τις όποιες διακηρύξεις του στην προσωπική του πορεία. Πρόσφατα συνάντησα ανθρώπους να στηλιτεύουν το φαινόμενο ενώ οι ίδιοι κολυμπούσαν στο βάζο με το μέλι. Εξαιρετικά δυσάρεστο και προσβλητικό για εμάς τους υπόλοιπους.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι είναι ισοπέδωση. Υπάρχουν και αυτοί που σέβονται το θεσμό της θητείας και ανεξαρτήτως του αν μπορούν ή όχι να "λουφάρουν" υπηρετούν ευπρεπώς. Οπότε μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Manoliscus είπε...

@Daltons

Βεβαίως υπάρχουν και αν θέλεις τη γνώμη μου υπηρετούν με μεγαλύτερη ευσυνειδησία από πολλούς επαγγελματίες - στελέχη. Η αναφορά εδώ δεν γίνεται στη "λούφα" αλλά στη φυγοστρατία.

Και βοήθησε με σε παρακαλώ να δω κάτι το ευπρεπές σε ένα άτομο το οποίο υπηρετεί τη θητεία του δια τηλεφώνου. Εκεί η καταστρατήγηση της συνταγματικής αρχής της ισότητας είναι νομίζω ισοπεδωτική.