7 Νοε 2007

Οι γάμοι του Christian (πρώην Christina)


Σε συνέχεια προβληματισμού που πρόσφατα επανατέθηκε από τους Συνιστολόγους, θα ήθελα να σας παραθέσω ένα γερμανικό νομικό absurdum, μια ιστορία αγάπης στην οποία κάτι, κάπου, πήγε ασυγχώρητα στραβά. Αυτήν του πολιτικού Christian (πρώην Christina) Schenk.


Δύο γυναίκες, νομικός η μία, πολιτικός η άλλη, γνωρίζονται στο Βερολίνο και ερωτεύονται σφόδρα. Δεν παντρεύονται, καθώς τέτοιο δικαίωμα δεν τους αναγνωρίζεται, οπότε το 2005 αποφασίζουν να συστήσουν “συντροφία ζωής ομοφυλόφυλων ατόμων” (Lebenspartnerschaft). Εντωμεταξύ όμως, η μία εκ των δύο συντρόφων έχει συνειδητοποιήσει πως πάσχει από δυσφορία φύλου και αρχίζει διαδικασία outing, προκειμένου να γίνει transman. Η ορμονοθεραπεία ολοκληρώνεται επιτυχώς με εγχείρηση αλλαγής φύλου και από το καλοκαίρι του 2006 η κυρία πολιτογραφείται επισήμως ως κύριος.


Ο εν λόγω λοιπόν κύριος αποφασίζει πως έφτασε επιτέλους η στιγμή να παντρευτεί την καλή του και ευτυχής που η ιατρική του δώρισε ό,τι η φύση αρχικά του είχε αρνηθεί, κινεί τις διαδικασίες γάμου. Και εκεί ακριβώς είναι που προσκρούει στο Venusberg της γραφειοκρατίας: Η Lebenspartnerschaft βρίσκεται ακόμα εν ισχύ και εγκαθιδρύει κόλλημα γάμου. Για να λυθεί το κόλλημα, ο σύντροφος οφείλει να επικαλεσθεί συναισθηματικό κλονισμό, κάτι ανύπαρκτο βέβαια, από τη στιγμή που ο άνθρωπος θέλει να παντρευτεί το ίδιο ακριβώς άτομο! Έχει πάει Νοέμβρης και η υπόθεση του κυρίου Schenk βλέπω να τραβάει μέχρι το Συνταγματικό Δικαστήριο. Ιστορίες καθημερινής τρέλας, σε μια χώρα όπου το γράμμα του νόμου επιμένει να συγκρούεται με την ανθρώπινη φαντασία και την κοινή λογική.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άμα η ζωή μας δεν είναι πολύπλοκη από μόνη της, κάποιοι σίγουρα θα προσπαθήσουν να την κάνουν...

Manoliscus είπε...

Δυστυχώς, Fuyumi, για ορισμένους ανθρώπους σα να μη φτάνει που η ζωή τους είναι από μόνη της πολύπλοκη, έρχεται από πάνω και το κράτος να τους την κάνει αχταρμά.
Όπως σχολίασε και μια αγαπημένη μου δασκάλα, η γραφειοκρατία δεν έχει το... Θεό της :)

@anastasia
συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία! Όπως όμως δε μου αρέσει να πυροβολούνε στσι γάμους έτσι δε μ' αρέσει και να φωνιάζουνε στο μπλογκ μου. Επίσης επίτρεψε μου να σχολιάσω, πως στη σελίδα σου εξακολουθείς να φωνάζεις χωρίς να συγκεκριμενοποιείς τα αιτήματα σου.

Ανώνυμος είπε...

Οι συγκεκριμένοι χρησιμοποίησαν τα όπλα για έγκλημα, αλλά το θέμα της οπλοκατοχής στην Κρήτη και απόψεις σαν της Αναστασίας είναι ουτοπικές κατά τη γνώμη μου.
Δεν είμαι υπέρ των εγκληματικών πράξεων σαν και τη πρόσφατη σε καμία περίπτωση για να μη παρεξηγηθώ απλά δεν μπορώ να πω πως στη περίπτωση της ΚΡήτης είμαι εναντίον της οπλοκατοχής σαν κάτι το συμβολικό. Απλά άτομα που δεν έχουν ζήσει σε κάποιο χωριό της Κρήτης δεν γνωρίζουν κάποια πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν τα έχει η πάνω Ελλάδα. Κρίμα πάντως που μερικοί ξεφτιλίσανε τα Ζωνιανά πανελληνίως.

Manoliscus είπε...

Πραγματικά κρίμα. Το οτι όμως ορισμένοι σπεύδουν να τονίσουν την όποια ιδιαιτερότητα με καταφανή σκοπό συκοφάντησης του τόπου γίνεται εμφανές ακόμα και από την άρνηση τους να διαχωρίσουν την οπλοκατοχή από την οπλοχρησία, δύο διακριτές καταστάσεις. Το ζήτημα είναι πολυσχιδές και θα προτιμούσα να το συζητήσουμε αφού πρώτα πέσει η μιντιακή σκόνη.

Για την ώρα, όλοι στον αγώνα, να παντρέψουμε τον Κρίστιαν!
:)

Sarah είπε...

Γιατι βιαζεστε καλε να τον παντρεψετε;
Επειδη γνωριζετε οτι οι πιθανοτητες διαζυγιου τα επομενα τρια χρονια ειναι 70% και μυριζεστε πελατεια;

Σας πηρα χαμπαρι, σας αποκαλυπτω!!!!

Σοφία είπε...

Θα το λύσουν το πρόβλημα, πού θα πάει; Όλο και κάποιο νομικό παραθυράκι θα βρεθεί...