12 Νοε 2007

"Που να σκάσεις!"

Το περασμένο Σάββατο έκλεισε τις διεργασίες της η τελευταία Ιβεροαμερικανική Συνδιάσκεψη στο Σαντιάγο της Χιλής. Η λήξη της ήταν μάλλον επεισοδιακή: Κατά την ομιλία του ισπανού πρωθυπουργού Θαπατέρο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Hugo (Boss y) Chavez επέμενε με κλειστό μικρόφωνο να διακόπτει, αποκαλώντας τον προκάτοχο του, Αθνάρ, φασίστα. Αυτός που τελικά έχασε την ψυχραιμία του ήταν η αυτού μεγαλειότης βασιλεύς της Ισπανίας Don Juan Carlos, ο οποίος παρενέβη και πολύ απλά του ζήτησε να σκάσει(!). Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στη σκηνή και να θαυμάσετε έναν βασιλέα που εμένα τουλάχιστον μου έφερνε κάτι από τον συγχωρεμένο Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Η υποδοχή βέβαια που επεφύλαξε του εστεμμένου ο ισπανικός τύπος κατά την επιστροφή του ήταν μάλλον διθυραμβική, θεωρώντας πως είχε κατορθώσει να ενισχύσει τοιουτοτρόπως το δημόσιο προφίλ του. Με τη σειρά του ο Ουγενότος δήλωσε πως “ο βασιλιάς θύμωσε πολύ, σαν ταύρος”. “Αλλά εγώ είμαι υπέροχος ταυρομάχος – ολέ!”.

Το enfant terrible έδωσε συνέχεια (σιγά που θα το άφηνε να πέσει) αποκαλώντας τον βασιλέα "αδιάκριτο" και του πέταξε σπόντα για τον ρόλο που έπαιξε στο πραξικόπημα του 2002. Οι κινήσεις του εκτιμάται πως προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση, καθώς επίκειται συνταγματική αναθεώρηση που θα τον θρονιάσει ισοβίως στην προεδρία. Όλοι ευχαριστημένοι μου ακούγονται με τις εξελίξεις...

Νόμιζα πως ήταν στην Ελλάδα που μας έλειπε το πολιτικό επίπεδο. Αλλά τελικά και έξω μια χαρά τα πάνε χωρίς εμάς!


5 σχόλια:

Σοφία είπε...

Χαχαχαχαχα επιπεδάρα, όχι αστεία!

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι την χάρηκα την παρέμβαση του Juan Carlos.

Manoliscus είπε...

Οι ισπανοί με τη σειρά τους καταλογίζουν ευθύνες στον Θαπατέρος που δεν επενέβη ο ίδιος, αλλά άφησε το βασιλιά να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Ο ίδιος ο Juan Carlos πάντως είναι διάσημος στην αυλή για το πληθωρικό του γέλιο και την αγάπη του για τα ανέκδοτα και τα καλά πούρα. Η παρέμβαση του αυτή ήταν σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον πληθωρικό του χαρακτήρα :)

S G είπε...

και γω το χαρηκα ιδιαιτερως. μονη παρατηρηση οτι ειναι Θαπατερο, χωρις σ.

Manoliscus είπε...

Εξόχως εύστοχος η παρατήρησις και διορθώνεται εν τω άμα!

Παρεμπιπτόντως πολύ χάρηκα που περάσατε από το σκυλόσπιτο και ρίξατε μια ματιά :)

ritsmas είπε...

Κοιτα ο Τσάβες νομίζει ότι με τα πετρελαια παραμάσχαλα μπορεί να κάνει όλα τα μαγαζιά καλοκαιρινά. Κι εμείς να τον χειροκροτούμε. Το επίπεδο του ενός ήταν ακριβώς στο ίδιο ύψος με το επίπεδο του άλλου. Αρα, δεν άνοιξε μύτη.
Να θυμηθούμε το βρισιμο που επεφτε ανάμεσα στον Μιτεράν και τη Θάτσερ ή τον Σιράκ. Πλασμένοι αγαπητέ μου από το ίδιο υλικό με σένα και με μένα.
Καλησπέρα
ριτς