13 Μαΐ 2009

Ποτέ μην τα βάζετε με τους Κοέν

πηγή: Ζαν Κοέν

Σε μία πτήση από την Ατλάντα στην πολιτεία της Τζώρτζια μία καλοντυμένη μεσήλικη γυναίκα βρέθηκε να κάθεται δίπλα σε έναν άνδρα που φορούσε «κιπά» (το εβραϊκό καπελάκι που ονομάζεται Γιάρμουλκα στα Γίντις). Φώναξε την αεροσυνοδό για να διαμαρτυρηθεί για την θέση της.

«Ποιο είναι το πρόβλημα, Κυρία; ρώτησε η αεροσυνοδός. «Με βάλατε να κάτσω δίπλα σε έναν Εβραίο!! Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω δίπλα σε αυτόν τον περίεργο άνθρωπο. Παρακαλώ να μου βρείτε μία άλλη θέση!»

«Κυρία, θα δω τι μπορώ να κάνω να σας εξυπηρετήσω», απάντησε η αεροσυνοδός, «αλλά η πτήση είναι σχεδόν γεμάτη σήμερα και δεν ξέρω εάν υπάρχει άλλη θέση.»

Η γυναίκα εκείνη την στιγμή ρίχνει ένα περιφρονητικό βλέμμα στον Εβραίο που καθόταν δίπλα της (για να μην μιλήσουμε για τους άλλους επιβάτες που βρίσκονται τριγύρω).

Μετά από μερικά λεπτά, επέστρεψε η αεροσυνοδός και είπε: «Κυρία, οι οικονομικές θέσεις και θέσεις μπίζνες είναι γεμάτες, αλλά υπάρχει μία θέση στην Πρώτη Θέση. Πριν μπορέσει η γυναίκα να απαντήσει η αεροσυνοδός συνέχισε: «Αυτή την αναβάθμιση την κάνουμε μόνο κατ’ εξαίρεση και έπρεπε να ζητήσω την άδεια του κυβερνήτη. Αλλά υπό αυτές τις συνθήκες ο κυβερνήτης θεώρησε ότι κανένας δεν πρέπει να αναγκαστεί να κάτσει δίπλα σε έναν δυσάρεστο άνθρωπο.»

Η αεροσυνοδός στράφηκε προς τον Εβραίο που καθόταν δίπλα στη γυναίκα και είπε: «Εάν θέλετε να πάρετε τα πράγματα σας Κύριε, έχω μία άνετη θέση για σας στην Πρώτη Θέση.»

Σε αυτό το σημείο οι άλλοι επιβάτες που βρίσκονταν τριγύρω σηκώθηκαν και χειροκρότησαν ενώ ο Εβραίος πήγε στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους.

Τότε η γυναίκα είπε με αγανάκτηση: «Πρέπει να έχει κάνει κάποιο λάθος ο κυβερνήτης.» Και η αεροσυνοδός απάντησε: «Όχι Κυρία. Ο Κυβερνήτης Κοέν δεν κάνει ποτέ λάθος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: