9 Μαΐ 2009

Πανευρωπαϊκή ημέρα γιορτής


"... Στον αντίποδα διεθνούς καρτέλ που τείνει να κατανέμει και να εκμεταλλεύεται τις εθνικές αγορές με περιοριστικές πρακτικές και με τη διατήρηση υψηλού κέρδους, η προβλεπόμενη οργάνωση θα εξασφαλίσει τη συγχώνευση των αγορών και την επέκταση της παραγωγής. ..."



Η Δήλωση Schuman υπήρξε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν η 9η Μαΐου 1950 και η απειλή ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου πλανιόταν πάνω από την Ευρώπη, με το υλικά και ηθικά καθημαγμένο της έδαφος να αποτελεί το πιθανότερο θέρετρο ακόμη φονικότερων μαχών. Ο υπερεθνικός όμως Ευρωπαϊκός οργανισμός που ακολούθησε κατόρθωσε να διασφαλίσει δεκαετίες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για την ήπειρο.


Σήμερα, 9 Μαϊου 2009, η Ευρώπη μας γιορτάζει και ετοιμάζεται για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης ενός ακόμα πιο ισχυρού και διευρυμένου σε σύνθεση και αρμοδιότητες Ευρωκοινοβουλίου. Στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε τις δυνάμεις εκείνες που θα μας οδηγήσουν σε μία ακόμα πιο ανοιχτή, ευνομούμενη και φιλόξενη Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: