1 Οκτ 2007

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου: One blogspot for Burma!

Ανά τον κόσμο bloggers ετοιμάζουν πρωτοβουλία προς στήριξη της ειρηνικής επανάστασης στη Βιρμανία. Ως ελάχιστη πράξη επιδιώκουν να δώσουν ένα σημάδι αλληλεγγύης και συμπάθειας στον άοπλο αγώνα αυτού του λαού για ελευθερία.

Οι bloggers καλούνται την ερχόμενη Πέμπτη να απέχουν από την ανάρτηση δημοσιεύσεων στα blog τους και αντ΄ αυτού να σηκώσουν μόνο ένα banner, με μοναδικές λέξεις το αίτημα „Free Burma!“.


Προσωπικά θεωρώ πως από ανάλογες πρωτοβουλίες δεν μπορεί κανείς να περιμένει και πολλά. Και είναι θλιβερό που φτάνουμε στην ανάγκη να κυνηγήσουμε την καθιέρωση μιας Burma's Day for Bloggers. Το ελάχιστο όμως είναι πάντα προτιμότερο από το τίποτα. Και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω οτι θα υπάρξει σοβαρός άνθρωπος, που να νομίσει πως μετέχοντας σε μία τέτοια πρωτοβουλία θα έχει επιτελέσει και το καθήκον αλληλεγγύης στον λαό αυτό. Ο αγώνας για την ελευθερία είναι μακρύς και είναι η πρώτη φορά που απλοί, σκεπτόμενοι πολίτες επιδιώκουν μαζικά να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο με μοναδικά όπλα το πληκτρολόγιο και το μυαλό τους.



Free Burma!

Δεν υπάρχουν σχόλια: