11 Μαρ 2009

Οικολόγοι Ώρα Μηδέν

Μαθαίνω για την κάθοδο του ηθοποιού κου Καφετζόπουλου σε μη εκλόγιμη θέση του ευρωψηφοδέλτιου των Οικολόγων Πράσινων. Ο εν λόγω κύριος και πολιτικός άμα τη αποδοχή της συνεργασίας προέβη στο ακόλουθο ποίημα:


"στην εποχή μας το περιβάλλον και η υγεία μας είναι κυκλωμένα από ένα δυσοίωνα σκοτεινό νέφος, που εμποδίζει τις προβλέψεις για το μέλλον του καθενός μας, αλλά και της κοινωνίας γενικά. Φαίνεται ότι για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία είμαστε στα πρόθυρα μιας μη αναστρέψιμης, καθολικής ανατροπής του κλίματος, που μπορεί να σημάνει ακόμα και το τέλος της παρουσίας μας εδώ. Φαίνεται ότι για τα κρίσιμα μεγέθη αυτής της αλλαγής ευθυνόμαστε εμείς και οι δραστηριότητές μας. Η ρύπανση και εξάντληση των εδαφών, η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα που έτσι κι αλλιώς θα εξαντληθούν, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, η συμβολή μας στη μείωση της βιοποικιλότητας, είναι λόγοι,- που ο καθένας από μόνος του-, είναι ικανός να καταστρέψει τη ζωή μας, τουλάχιστον έτσι όπως τη γνωρίσαμε τα τελευταία είκοσι χιλιάδες χρόνια."


Εδώ τώρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Το πρώτο είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι να επέλεξαν μια διασημότητα με κύριο στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής τους. Στην περίπτωση αυτή τα όσα γλαφυρά και καταστροφολογικά εκείνη εκστομίζει μικρό ρόλο παίζουν, καθώς προκρίνεται η αναγνωρισιμότητα της κοινωνικής αναγνώρισης. Κόλπο παλιό και δοκιμασμένο.


Το δεύτερο και περισσότερο ανησυχητικό είναι οι θέσεις του να αντικατοπτρίζουν την πραγματική αντίληψη του χώρου για τα τεκταινόμενα γύρω από την πολιτική και την οικολογία. Αν όντως ισχύει αυτό, τότε θεωρώ πως η οικολογία είναι πράγματι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευθούμε στους Οικολόγους.

17 σχόλια:

Cacofonix είπε...

Σιγά! Κι η πολιτική είναι πολύ σπουδαία για να την εγκαταλείψεις στους πολιτικούς...

Αν πάντως τον ξέρεις τον κ Αντώνη πες του να στείλει να μαζέψουν το πανό - λινάτσα που έχουν απλώσει εδώ και 2 μήνες στο δρόμο Πυλαίας Θέρμης
για την κοπή της πίτας τους...

Όχι τίποτε άλλο, κάποια στιγμή θα πέσει από εκεί που είναι κρεμασμένο και θα σκοτωθεί κανένας.

Αν το μαζέψουν θα μιλάμε βέβαια για άμεση πολιτική κοντά στην καθημερινότητα.

(Το γιατί και πως οι οικολόγοι άπλωσαν πανό-λινάτσα δεν μπορώ να το καταλάβω. Εκτός κι αν τους έχει καταπιεί ο βελζεβούλης της πολιτικής κι αυτούς πριν ακόμη μπουν στη βουλή ή στην ευρωβουλή...)

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για τον Καφετζόπουλο.
Ακούγεται τόσο πολιτικάντης που προξενεί απέχθεια και ανατριχίλα. Πού είναι η ορθολογική ,ανατρεπτική και αντισυμβατική του στάση, που του προσέδωσε σεβασμό και εκτίμηση από συμφωνούντες και μη με τις πολιτικές τους θέσεις;
Τώρα κατάντησε να αναμασά ανοησίες και να γλύφει για μια θεσούλα.
Όχι ρε Αντώνη, δεν σου άξιζε τέτοιο τέλος. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

όντως πολιτικάντης.... καλυτερα τον κυριακο απο διπλα που ειναι ειλικρινης....

prasinos είπε...

Την εκλόγιμη θέση πού την βρήκες ωρέ Canis Libertatis; Αν διάβαζες έστω και λίγο την παραπομπή που έσδωσες (www.ecogreens.gr) θα διαπίστωνες ότι ήδη από τον Δεκέμβριο του 2008(!!!) οι Οικολόγοι Πράσινοι με εσωκομματικές εκλογές εξέλεξαν τους υποψήφιους για 1-4η θέση και 7-18η. Οι υπόλοιπες θα δωθούν τιμητικά σε προσωπικότητες. Ήδη έχει ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα του συνθέτη Νότη Μαυρουδή (αν σου λέει τίποτα το όνομα). Αυτοί οι άνθρωποι (Μαυρουδής-Καφετζόπουλος) δεν καβάλισαν στα ξαφνικά κανένα καλάμι για τις Βρυξέλες. Απλά πιστεύοντας ότι το υπάρχον πολιτικό σκηνικό "δεν πάει άλλο" βοηθούν μια διαφορετική προσπάθεια για την ανατροπή του. Από πού κι ως που αγαπητοί μου ανώνυμοι βγάζετε το συμπέρασμα ότι ο Καφετζόπουλος έγινε Πολιτικάντης;

prasinos είπε...

Και πού να δείτε την επόμενη "προσωπικότητα" που είναι τρανταχτός Κρητίκαρος!!!

Cacofonix είπε...

Βρε πράσινε δεν αφήνεις τους τρανταχτούς κρητικάρους να πεις του Τρεμόπουλου να μαζέψει το πανό λινάτσα από την περιοχή, που μου νοιάζεστε και για το περιβάλλον τρομάρα σας...

Να κάνετε κάτι άμεσο για το περιβάλλον δηλαδή...

Manoliscus είπε...

@Cacofonix
Αύτο το αίτημα με το πανό-λινάτσα ήταν ανάρτηση μέσα στην ανάρτηση :-) Ελπίζω πάντως να μην θρηνήσουμε θύματα στο όνομα μιας πρωτοχρονιάτικης οικολογικής αφύπνισης.


@Ανωνύμων των Ελλήνων
Σας ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Το εκτιμώ όμως όταν γίνεται επώνυμα, έστω και με το καλλιτεχνικό σας.

@prasinos
Έχεις δίκιο, η θέση του είναι μη εκλόγιμη, έφαγα το "μη", ξεφυσώ με ανακούφιση και διορθώνω πάραυτα. Και πράγματι τόσο η προσπάθεια όσο και πολλά άτομα που την απαρτίζουν έχουν διαγράψει αξιόλογη διαδρομή.

Το ερώτημα πάντως παραμένει, καθώς βρίσκω τα όσα διαβάζω τουλάχιστον ανησυχητικά! Δυσοίωνα σκοτεινά νέφη μ' έχουν κυκλώσει. Μαύρα νέφη και μαύρα (μεταλλαγμένα) φίδια!

Ανώνυμος είπε...

Τον Α.Κ. τον θαύμαζα πάντα για τον ορθολογισμό του είτε ως κομμουνιστή του ΕΚΚΕ είτε ως ανένταχτο ηθοποιό και συγγραφέα του οποίου ο λόγος ήταν μεστός και αμφισβητικός.
Σήμερα τον βλέπω να συντάσσεται με απόψεις που κορόϊδευε ως απολίτικες και μάλιστα να γενιτσαρίζει γενόμενος κι αυτός μέρος του συρμού και της μόδας.

Ό,τι και να πω είναι λίγο. Πλήρης απογοήτευση. Μήπως τελικά φταίει η ηλικία;

Ανώνυμος είπε...

Εμενα πάντως με ενδιαφερει βασικα η άποψη αυτων που ειναι σε εκλογιμες θέσεις.

΄΄Τρανταχτος΄΄ Κρητικαρος;... αντε να δουμε τι θα δουμε...


Πάντως εγω θα προτιμησω την Δραση αντι για πολιτικαντικες αερολογιες...

http://e-drasis.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Δεν κλαίω που φεύγεις
δεν κλαίω για τώρα
δεν κλαίω την ώρα
τάποχωρισμού

Κλαίω για την ώρα
του γυρισμού
κλαίω για την ώρα
του σπαραγμού

κλαίω για την ώρα
που δεν θάχω πια
ψυχή να σου πω
σ'αγαπώ.

Λαϊκόν άσμα
Αφιερωμένο σε αποστάτες

Ανώνυμος είπε...

Από πότε ο (εξ)υμνητής του Γιωργάκη έγινε ανατρεπτικός οικολόγος; Τουλάχιστον δείχνει μια συνέπεια στο πράσινο (για τα τελευταία χρόνια μιλάω...)

KingEdward

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω την απογοήτευσή σας φίλοι μου που οι Οικολόγοι Πράσινοι δέχονται τόση υποστήριξη από τους πολίτες αλλά και από γνωστά ονόματα του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου.
Εσείς οι νεοφιλελεύθεροι μπορείτε να αρκεστείτε στη Φ.Σ. ή στον Μάνο και στο κόμμα του, ο οποίος ως γνωστόν δεν υπηρέτησε ποτέ τη ΝΔ, δεν έγλειψε ποτέ τον Γιωργάκη, δε συζήτησε ποτέ με τους Οικολόγους Πράσινους για μια θέση στον ήλιο και είναι γνωστός για τη συνέπειά του, τον ανατρεπτικό του λόγο και την επιτυχή πολιτική του σταδιοδρομία, μακρυά από συμφέροντα και εξαρτήσεις.
Βάζω δε στοίχημα ότι για να πάει κόντρα στο ρεύμα θα εμφανιστεί και ως οικολόγος.
Κατά τα άλλα, αν δεν εντόπιζε ο Πράσινος τη λαθροχειρία για τη δήθεν εκλόγιμη θέση του ΑΚ, θα συνεχίζατε να οικοδομείτε ψευδείς συλλογισμούς για τις σκοπιμότητές του.

Manoliscus είπε...

@Δευκαλίων
Καλή επιτυχία στο εγχείρημα!
Για να σας δούμε κι εσάς.


@Ανώνυμος
Στην σύγχρονη πολιτική ιστορία ο χαρακτηρισμός "αποστάτης" πάντα επέστρεφε να χτυπήσει κατά πρόσωπο εκείνον που τον εκστόμιζε.
Το λαϊκό άσμα παλιό και γνώριμο, εδώ όμως είναι σκυλόσπιτο, όχι σκυλάδικο :-)


@King Edward
Δε σας χάλασε, βασιλεύ της Βαζελίας :P


@Ανώνυμος στερνός
Η αλήθεια είναι πως μετά βίας κρύβω την απογοήτευση που μου προσάπτεις. Έχω να νιώσω έτσι από τότε που έμαθα για την κάθοδο της αοιδού Έφης Σαρρή με τον άλλο, τον ανεκδιήγητο.

Ο δε Μάνος δεν "θα εμφανιστεί ως οικολόγος για να πάει κόντρα στο ρεύμα" όπως αρέσκεσαι να πληκτρολογείς.

Διότι πολύ απλά όταν αναλάμβανε το νεοσύστατο υπουργείο χωροταξίας, οικισμού και περιβάλλοντος το 1980 και 1990 πεζοδρομώντας και μεταμορφώνοντας την Αθήνα, οι Οικολόγοι βουλόπλεαν στα θολά νερά της αριστεράς.

Και όσο για τη λαθροχειρία, spare the compliment. Δεν έκανα την παραμικρή αναφορά στις σκοπιμότητες του ανθρώπου. Η ιδεολογική του θολούρα ήταν που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Φαίνεται πως εκεί κάπου θα ψαρεύει ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Η ρετσινιά του αποστάτη κυνηγάει πάντα αυτόν που την τρώει πχ Μητσοτάκης. Είδες εσύ να γυρνάει η ρετσινιά πίσω στον Παπανδρέου; Μάλλον δεν ξέρεις ιστορία.
Αποστάτης είναι αυτός που εγκαταλείπει το κόμμα του. Πως λοιπόν αυτός που μένει πιστός στο κόμμα του μπορεί να χαρακτηριστεί αποστάτης; Να ξέρουμε τί λέμε κι αυτά που λέμε να κάνουν νόημα.

Πάντως η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα βγεί δυνατότερη και υγιέστερη αφού θάχουν αποκαλυφθεί και θάχουν πάρει τον δρόμο τους οι αποστάτες.
Να δούμε πού θα βρούν στέγη μετά από μερικούς μήνες όταν θα γυρνάνε σαν δαρμένοι σκύλοι γλύφοντας τις πληγές τους. Αλλά τότε θάναι αργά για δάκρυα.

Πάντως ο αρχιαποστάτης Μητσοτάκης φαίνεται ότι καταράστηκε την Κρήτη, δυστυχώς.

Και για να πούμε και κάτι σοβαρό. Το star system είναι για κόμματα της πλάκας. Αυτή είναι και η νομοτέλεια για τους απολίτικους οικολόγους.

Manoliscus είπε...

Μέσα πέφτεις κι εσύ.
Παντελώς ανιστόρητος είμαι ο κακομοίρης. Χαίρομαι πάντως που στο τέλος του σχολίου αποφασίζεις να πεις και κάτι σοβαρό.


@αγαπητούς σχολιαστές

Ποσώς εκτιμώ την απόλυτη ανωνυμία στα ιστολόγια. Ούτε τα σχόλια που δεν σχετίζονται με την αρχική ανάρτηση. Εφεξής θα σας παρακαλέσω να συμμετέχετε με συγκεκριμένη ταυτότητα αν επιθυμείτε να σχολιάσετε κάτι ή να το μοιραστείτε μαζί μας.

Cacofonix είπε...

Ασχολίαστο...

Οικολογικά Πράσινα Σκουπίδια

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ είπε...

Αντι απαντησης για τις γελοιοτητες περι ΄΄αποστατων΄΄
http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/03/oi-bolemenoi-kai-ta-adiexoda-ths-hwras.html

Καποιοι ακομη δεν εχουν καταλαβει οτι η συμμετοχη σε ενα κομμα δεν ειναι αυτοσκοπος αλλα μεσο προς επιτευξη καποιων πραγματων που τους εκφραζουν, Οταν το κομμα που συμμετεχουν δεν τους εκφραζει για διαφορους λογους απο αυταρχικη συμπεριφορα καποιων μεχρι ιδεολογικη ακαμψια καποιων αλλων..., εχουν καθε δικαιωμα να αποχωρησουν. Οσο για την φραση ΄΄Να δούμε πού θα βρούν στέγη μετά από μερικούς μήνες όταν θα γυρνάνε σαν δαρμένοι σκύλοι γλύφοντας τις πληγές τους. Αλλά τότε θάναι αργά για δάκρυα.
΄΄ μαλλον δεν εχει ο ΄΄ανωνυμος΄΄ καν συναισθηση της πραγματικοτητας ότι καποιοι δεν θελουν όλοι ντε και καλα ΄΄στεγη΄΄ κατω απο κανενα κομμα. Αν η ΄΄στεγη΄΄ ήταν αυτοσκοπος εξαλλου, για προφανεις λογους ουτε η ΦΣ ούτε τα αλλα μη κοινοβουλευτικα κομματα ειναι ΄΄στεγη΄΄ που αμα την χασει καποιος θα κλαιει σαν ΄΄δαρμενος σκυλος΄΄...