12 Φεβ 2008

H Doris ξαναχτυπά

Η ογδονταοκτάχρονη Νομπελίστρια Λογοτεχνίας για το 2007 Doris Lessing κατόρθωσε με μία της δήλωση να παγώσει το αίμα στο προεκλογικό επιτελείο του Barack Obama. Σε συνέντευξη της σε σουηδική εφημερίδα ρωτήθηκε για την εκτίμηση της σχετικά με τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές. Κι εκείνη έριξε τον χρησμό: "Το καλύτερο θα ήταν αν αυτοί (Clinton και Obama) κατέβαιναν μαζί. Η Hilary είναι μια πολύ έξυπνη κυρία. Θα ήταν συνετότερο να κερδίσει αυτή και όχι ο Obama. Ο Obama σίγουρα δεν θα κρατούσε για πολύ, ένας μαύρος στην θέση του προέδρου. Θα τον δολοφονούσαν."

Ας ελπίσουμε μόνο να είναι απλά θέμα καθυστέρησης παρακολούθησης των εξελίξεων λόγω ηλικίας και ας υπενθυμίσει κάποιος στην κατά τα άλλα συμπαθέστατη αυτή κυρία ότι η τελευταία φορά που δολοφονήθηκε Aμερικανός πρόεδρος ήταν στις 22 Νοεμβρίου 1963. Βέβαια από την άλλη οι ομοιότητες με τον JFK ολοένα και συσσωρεύονται, αν και ακόμη δεν κατόρθωσα να εντοπίσω τον χρησμό που του είχε ρίξει πριν σαραναπέντε χρόνια.

Η γιαγιάκα εκπέμπει στο δικό της μήκος κύματος: Οι αντισυμβατικές της δηλώσεις δεν υπολογίζουν καθόλου ισορροπίες. Στο παρελθόν έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις δηλώνοντας πως οι Αμερικάνοι υπερβάλουν με τα γεγονότα της 9/11, ενώ δεν ενημερώθηκε καν για την ανακοίνωση απονομής του Nobel λογοτεχνίας σε αυτήν, καθώς είχε βγει για ψώνια στο μανάβικο(!) Ρίξτε μια ματιά στο video του Reuters που τα λέει νομίζω όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: