5 Φεβ 2008

Δηλώσεις Μαρκογιαννάκη

"Αν εγώ διαπιστώσω οτι πράγματι τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν οδηγούν σε πρόσωπα και αντιληφθώ οτι καταβληθεί η οποιαδήποτε προσπάθεια προκειμένου να μην αποκαλυφθούν αυτά τα πρόσωπα, ειλικρινά σας λέω οτι τότε είναι ενδεχόμενο να επανεξετάσω τη στάση μου όσον αφορά στην πολιτική μου πορεία."


Τάδε έφη Χρήστος Μαρκογιαννάκης, νυν βουλευτής Χανίων και πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, αναφορικά με τις επικείμενες αποκαλύψεις στην υπόθεση χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων από τη SIEMENS. Αργότερα βγαίνει στο δελτίο ειδήσεων του ίδιου σταθμού και δηλώνει πως "δεν ανέχεται να κυκλοφορεί στους δρόμους και να τον ρωτούν οι άνθρωποι τί συμβαίνει". Δεν ξέρω αν τον κάλεσαν ή αν αυτοβούλως εμφανίστηκε στο κανάλι, όμως παρότι πρόθυμα "καταδικάζει γενικότητες και ενδεχομένως λάσπη" όταν ερωτάται συγκεκριμένα από τον δημοσιογράφο για τα πεπραγμένα επί των ημερών του, το μόνο που εκείνος απαντά είναι πως “δεν επιθυμεί ν’ αρχίσει μια μακρά κουβέντα για τα διαδικαστικά”.



Μα τότε τι βγήκε στο γυαλί να πει; Από τη στιγμή που αισθάνεται τόσο έντονη την ανάγκη να εκτεθεί στο πανελλήνιο και να διατρανώσει την πολιτική του ακεραιότητα, τι είναι αυτό που τον εμποδίζει από το να την αποδείξει κιόλας; Δεν έχει παρά να εκδώσει από το πολιτικό του γραφείο μια λεπτομερή και τεκμηριωμένη ανακοίνωση τύπου, όπου και θα λάμψει πέραν κάθε υπόνοιας το ήθος του ως πολιτικού και νομικού. Γιατί περιορίζεται στην δήλωση αυτού που είναι προς απόδειξη; Υπενθυμίζω πως και στην υπόθεση των Ζωνιανών ήταν από τους πρώτους που βγήκε και κατήγγειλε την διαπλοκή των ορεσείβιων χασισοκαλλιεργητών με τοπικούς πολιτικούς. Ο καταλογισμός πολιτικών ευθυνών εκείνης της υπόθεσης γνωρίζουμε όλοι που παραπέμφθηκε.


Προσωπικά δύο τινά μπορώ να διαβλέψω: Το πρώτο, πραγματικά να μην υπέπεσε στην αντίληψη του οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση στο Υπουργείο και να θέλει να ριχθεί φως. Το δεύτερο, να είναι τόσο σίγουρος πως η όλη υπόθεση θα κουκουλωθεί, που απλά σπεύδει να διαφυλάξει την πολιτική του (μιντιακή) υστεροφημία, βάζοντας σκόπιμα στο ίδιο καλάθι πολιτική και νομική ευθύνη. Υπήρξε άλλωστε κι ο ίδιος εισαγγελέας και γνωρίζει εκ των έσω τις δυνατότητες και τα όρια ελέγχου των δικαστικών λειτουργών.


Στην περίπτωση που ευσταθεί το δεύτερο σενάριο κουκουλώματος, το μόνο στο οποίο μπορούμε να ποντάρουμε είναι ένα δυναμικό comeback της πολιτικής του νεμέσεως, του γνωστού πλέον χανιώτη δημοσιογράφου, κυρίου Ξεκουκουλωτάκη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανείς Ξεκουκουλωτάκης δεν χρειάζεται για να μας πει ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης έγινε εισαγγελέας επί χούντας, καθώς το καταγράφει μόνος του στην προσωπική του ιστοσελίδα, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό...

Manoliscus είπε...

Καλά, το ότι υπηρέτησε ως εισαγγελέας επί επταετίας εμένα τουλάχιστον δε μου λέει και πολλά. Από τη στιγμή βέβαια που μπαίνει στον κόπο να γράψει αυτό, ας σηκώσει και κάτι παραπάνω στην ιστοσελίδα του. Από το 2004 έχει να βγάλει δελτίο τύπου!