2 Αυγ 2008

Ο 20-1, ο ΥΕΑ και τα μπάνια του λαού

Γενικός Κανονισμός Υπηρεσίας στον Στρατό 20-1

ΑΡΘΡΟ 25

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

1. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο Έθνος. Κάθε στρατιωτικός μπορεί να έχει τις πεποιθήσεις και τις προσωπικές του αντιλήψεις, οφείλει όμως στα πλαίσια της υπηρεσίας του να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα. Κάθε πολιτική δραστηριότητα απαγορεύεται αυστηρά.
2. Οι κληρωτοί, που είχαν ενταχθεί σε πολιτικές οργανώσεις πριν τη στράτευση τους, αναστέλλουν την πολιτική και συνδικαλιστική τους δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
3. Οι στρατιωτικοί έχουν δικαίωμα να εκφράζουν γραπτά τις απόψεις τους και να δημοσιεύουν κείμενα καθαρά επιστημονικού, πολιτιστικού ή λογοτεχνικού περιεχομένου. Δεν μπορούν όμως να κάνουν το ίδιο για ζητήματα πολιτικού ή κομματικού περιεχομένου, ούτε να κάνουν δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημερώσεως χωρίς άδεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.



Με τον παραπάνω περιορισμό ομολογώ πως δεν αισθάνομαι καθόλου - μα καθόλου; - άνετα. Η ιδιότητα μου όμως ως υποψήφιου έφεδρου αξιωματικού με οδηγεί στην κατεύθυνση προσωρινής αποχής από το πολιτιστολογείν.

Κρούσμα αυτολογοκρισίας; Λέτε να είμαι ακόμα ένα μοιραίο θύμα υποταγής στην εξουσία, τραγικό σημείο των καιρών; Ό,τι και να είμαι σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλά μακροβούτια!

Ούτως ή άλλως ο Αύγουστος είναι τόσο φτωχός σε ειδήσεις που δεν αξίζει τον κόπο να μένει κανείς μπροστά σε οθόνη για πολύ. Καλύτερα να καταφύγει σε κάποια παραλία, που προσφέρει και την απόλυτη αντιπυρική προστασία. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τον ήλιο, τη θάλασσα και την παγκοσμιοποίηση στο έπακρο και όταν το θυμηθείτε κάντε και για μένα καμιά απλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: